خلاصه ای درباره طراحی UI و UX

تعداد بازدید : 3048
طراحی UI
لطفا به این مطلب امتیاز دهید

اگر به این پست مراجعه کردید تا معنی واقعی و تفاوت ما بین طراحی UI و UX را درک کنید، مطلب مناسبی را برای خواندن انتخاب کردید. در این پست ما به ساده ترین حالت تفاوت و معنی دقیق طراحی UI و UX را با هم دیگر مطالعه می کنیم.

قبل ار شروع هر چیزی باید این تصور اشتباه که طراحی UI و UX یک چیز هستند و یا می توانند جای یک دیگر را پر کنند را از ذهن خود حذف کنیم. تفاوت های بزرگی ما بین طراحی UI و UX وجود دارد.

UI در واقع به صورت یک سیستم کار می کند که با کاربر در ارتباط است، تا نیاز های کاربر را بر آورده کند. اما User Experience یا مخفف آن UX به معنی کلیت احساسات کاربر زمانی که او ( کاربر )، با یک سیستم مشخص در ارتباط می باشد، است و نه فقط ظاهر بصری آن سیستم.

به صورت خلاصه، هر دوی طراحی UI و UX برای یک هدف مشترک تلاش می کنند : نفوذ نام تجاری در قلب و ذهن کاربر ها.

 

User Interface یا UI چیست؟

برای درک اینکه طراحی UI به چه معنی است اول باید بدانیم که UI به معنی ایجاد کردن زیبایی ظاهری برای کاربر نیست و هدفی فراتر دارد. وظیفه ی طراحی UI، فراهم کردن سیستمی برای کاربر است، تا کاربر بتواند با کالا یا سرویس مد نظر بهتر تعامل داشته باشد.

طراحی UI

یک طراح UI باید قبل از طراحی از خود بپرسد، “کاربر من چه چیزی می خواهد؟”

آیا کاربر مد نظر احتیاج به المان های 3 بعدی در طراحی و افکت های Fade شده در تصویر احتیاج دارد؟ یا ترجیح می دهد از سیستمی استفاده کند که توانایی این را داشته باشد که نیاز های او را، بی دردسر بر طرف کند؟

جواب این سوال از نظر من دومین جمله جواب بهتری است، فکر می کنم شما هم با من موافق باشید.

در توضیحی کوتاه، نخستین هدف طراحی UI فراهم کردن سیستمی است تا نیاز های کاربر مشخص آن کالا یا سرویس را بر طرف کند. در ادامه برخی از عناصر یک طراحی UI، ایده آل را می خوانیم :

 

– در ظاهر طراحی خود استوار باشید.

راز پشت یک UI موفق استوار بودن ظاهر آن است. از فونت ها، پالت رنگی، دکمه ها و افکت هایی در طراحی خود استفاده کنید که نتیجه ی کار شما طراحی محکم و استوار باشد.
حتما مطمئن بشید که هویت برند شما نیز پر قدرت باشد تا به تکمیل شدن UI شما کمک کند.

– چیدمان (Layout) واضح، طراحی کنید.

هیچگاه کاربر خود را بر عهده ی خودش نگذارید، این وظیفه که طراح UI است که طراحی را به قدری ساده انجام دهد که کاربر هیچوقت احتیاج به فکر کردن برای استفاده از آن سیستم مد نظر نداشته باشد.

برای سیستم های پیچیده تر می توان از تکنیک هایی همانند ( User On-Boarding ) استفاده کرد تا طراحی ما برای کاربر و شفاف و واضح باقی بماند.

 

– بخشنده باشید!

یادتان باشد که کاربر های مد نظر شما انسان ها هستند و انسان ممکن الخطاست. به همین دلیل طراحی شما باید انعطاف پذیر باشد و قابلیت ریکاوری در آن موجود باشد تا هرگاه کاربر با مشکلی روبرو شد توانایی بازگشت آن مسیر را داشته باشد.

 

– از پیام های واضح استفاده کنید.

در واقع وضوح محتوای متنی باید یکی از نخستین نگرانی های شما باشد چون محتوای نوشتاری تنها چیزی است که به کاربر اجازه می دهد تا احساس مرتبط بودن با سیستم را کند.

خیلی بهتر است اگر محتواهای نوشتاری خود را قبل از استفاده کردن در سیستم UI خود، ویراستاری و ویرایش کنید. اگر چه المان های متعدد دیگری نیز وجود دارند، اما موارد فوق الذکر از مهمترین های آنان هستند.

 

 

User Experience یا UX چیست؟

UX به اصطلاح چتری است که ما برای دور ماندن از تمام جنبه هایی که ممکن است کار ما را از هدف اصلی دور کند به آن پناه می بریم و این چتر از عنوان های مختلفی تشکیل شده است، برای مثال : محتوا ها، مهندسی اطلاعات، اثر متقابل کاربر، تحقیقات در باره ی کاربر، کارآمدی و …

طراحی UX

با گرد آوری عنوان های بالا و کامل کردن داده های خود، اگر ما شروع به استفاده کردن از این اطلاعات در برند یا سرویس و کالای خود کنیم، ما توانایی این را داریم که از لحاظ روانشناسی روی ذهن و احساسات کاربر خود تاثیر گذار باشیم. تمام طراحی UX به همین معنی است : “استفاده از داده ها و اطلاعات به دست آمده از طرف کاربر، در راستای ارتباط قوی تر با کاربر مد نظر.”

 

دستور عملی برای UX ایده آل :

– درک رفتار کاربر
– شناخت عناصر موثر بر ذهن کاربر
– شناخت رفتار کاربر در شرایط مختلف، برای مثال : در حال چت کردن، محل کار، در طول مسیر و …
– تحقیقات در باره ی ترند های رفتاری
– درک و فهم در باره ی جنبه های جذاب برای کاربر

 

جمع بندی

می توان خیلی بیشتر درباره این دو موضوع جدید که امروزه توجه بسیاری در دنیا جلب کرده است صحبت کرد، اما هدف از این پست درک کوتاه و سطحی از طراحی UI و UX بوده است.

مطمئنا خواندن و یادگیری در باره ی این دو موضوع اینجا به پایان نمی رسد و برای پیشرفت دادن این موضوع ما نیاز به سال ها تمرین در زمینه ی طراحی و خواندن کتاب ها و مطالب بسیار، داریم.

 

منبع مطلب : A Beginner’s Guide to UX & UI Design ترجمه شده توسط آموزش روشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *