7 نکته برای طراحی سریعتر

تعداد بازدید : 3120
7 نکته برای طراحی سریعتر
لطفا به این مطلب امتیاز دهید

هشدار ! در این مطلب ما قصد نداریم روش های شعبده بازی برای طراحی سریعتر را به شما بگوییم، همچنین به دنبال معرفی راهکارهای عجیب و غریب هم نیستیم. ما فقط می خواهیم ساده ترین نکاتی که همیشه به خودمان در طراحی سریعتر کمک کرده را با شما به اشتراک بگذاریم. نکاتی از تجربیات دنیای واقعی طراحی.

 

چرا باید سریعتر طراحی کنیم ؟

هرچقدر جلوتر می رویم و هر چقدر تکنولوژی ها پیشرفت می کنند، مردم انتظار بالاتری از طراحان پیدا می کنند. اگر در بازار کار حضور پر رنگی داشته باشید می دانید که تقریبا همه ی مشتریان، برای دریافت پروژه ی طراحی خود بینهایت عجولند! آنها انتظار دارند پروژه ای که سفارش می دهند را در سریعترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت ممکن دریافت کنند! چرا که عموما دقیقه ی نود یادشان می افتد که فلان پروژه را تا چهار روز آینده باید به کارفرمای خود تحویل دهند، یا برای همایش یا نمایشگاه خود آماده کنند.

با طراحان بسیاری صحبت کرده ام که گفته اند : ” کار من خاص است و کیفیت بالایی دارد، اگر مشتری می خواهد با من کار کند، باید زمان زیادی در اختیار من قرار بدهد، اگر نمی تواند این زمان را به من بدهد برود با شخص دیگری کار کند! “

متاسفانه اکثر طراحان بر این عقیده اند که مشتری شان باید پول خوب بدهد و عجله ای هم نداشته باشد.

اگر شما هم چنین عقیده ای دارید، بدانید که افرادی مثل شما که طراحان خوبی هستند و کارهای قوی ارائه می دهند، کم نیستند. در واقع نه تنها کم نیستند، بلکه بسیار زیاد هم هستند! فراموش نکنید که شما تنها شخصی نیستید که می توانید پروژه ی طراحی یک مشتری را پیش ببرید. پس باید تا جایی که ممکن است با مشتریانتان راه بیایید و آنها را راضی کنید.

حال اگر با مسائلی که بالا ذکر کردیم کنار آمدید، می توانیم بریم سراغ نکاتی که قرار بود ذکر کنیم.

 

1. هدف خود را تعریف کنید.

وقتی عجله دارید که یک پروژه را تحویل دهید، وسوسه می شوید که سریعتر موس را به دست بگیرید و نرم افزار را باز کنید و استارت بزنید. اما این روش معمولا روند کار شما را کند تر می کند. من ترجیح می دهم قبل از شروع کار، بنشینم و فکر کنم که می خواهم چه کاری انجام دهم؛ و وقتی بلند شدم و پشت کامپیوترم نشستم، دقیقا می دانم که قرار است چه کاری را شروع کنم و هدف مشخصی دارم.

مشخص نکردن هدف، مانند این است که یک سیبل مقابل خود قرار دهید و با چشمان بسته شروع به تیر اندازی کنید. ممکن است تیرهای شما به سیبل برخورد کند، ولی آیا اینکه هدف را با چشمانتان ببینید، کارتان را آسان تر نمی کند ؟

 

 

2. منتظر وحی نباشید!

به دنبال این نباشید که یک ایده ی خارق العاده به شما وحی شود و آن را اجرا کنید و کار تمام شود! زمانی که هدف شما مشخص شد که چه چیزی می خواهید، باید شروع کنید. ایده ای که در ذهنتان آمده را اجرا کنید و تلاش کنید در هر مرحله از کار به عقب برگردید و کیفیتش را افزایش دهید. اگر بخواهید منتظر یک ایده ی درخشان و عالی برسید، ممکن است هیچ وقت به نتیجه نرسید.

شاید لازم باشد شما به جای کیفیت، کمیت را سرلوحه کارتان قرار دهید و شروع به ایده پردازی های گوناگون کنید. گاهی اوقات، کمیت منجر به کیفیت می شود. بنابراین به جای اینکه منتظر باشید یک ایده ی خوب از آسمان سقوط کند، شروع کنید.

 

 

3. طراحی دستی، طراحی دستی، طراحی دستی!

من هر وقت که می خواهیم سریعتر ایده برای طراحی را پیدا کنم، سراغ قلم و کاغذ می روم. هیچ چیزی به اندازه طراحی دستی، نمی تواند سرعت کار را بالا ببرد و فعالیت مغز را بیشتر کند. به جای اینکه ساعت ها پای کامپیوتر بنشینید و ایده های مختلف را اجرا کنید؛ به صورت ساده تر آنها را روی یک کاغذ پیاده سازی کنید. هر زمان که هر کدام از آن ایده ها برایتان جذاب آمد و فکر کردید راهکار مناسبی است، آن وقت است که باید بروید پای کامپیوتر و اجرایش کنید.

فراموش نکنید که شما هنوز نمی دانید دقیقا چه چیزی را می خواهید به عنوان کار نهایی به مشتری ارائه کنید و در حال آزمایش هستید. پس بهتر است از روشی سریعتر و ارزان تر ( از نظر مدت زمانی که صرف می کنید )، آزمایش خودتان را انجام دهید.

 

 

4. پیشرفت خود را به اشتراک بگذارید.

همیشه دیگران پیشنهادهایی دارند که ممکن است به ذهن شما نرسد. دوستان من همیشه در بازی تخته نرد به من می بازند، ولی زمانی که بازی من با دیگران را تماشا می کنند، راه حل های فوق العاده ای به من پیشنهاد می کنند که باعث برد من می شود. این حقیقت است که هر کسی که خارج از گود نشسته، چیزهایی را می بیند که ممکن است به ذهن شما خطور نکنند.

من خودم همیشه زمانی که کاری را اجرا می کنم و در موردش مردد هستم، آن را با دوستان و همکارانم به اشتراک می گذارم و از نظراتشان استفاده می کنم. این اشتراک گذاری باعث می شود تا آنها هم مانند من، روی آن کار حس مالکیت پیدا کنند و به همین دلیل پیشنهاد هایشان همیشه مرا به جلو هل داده است.

 

 

5. به دیگران گوش کنید.

ممکن است افرادی که اطراف ما هستند، ایده های جالبی داشته باشند که کمک حال ما باشد. حتی ممکن است آنها به اندازه ی ما تخصص نداشته باشند، ولی ایده پردازی هیچ ربطی به تخصص اجرایی ندارد. به خاطر داشته باشید که طراحی هایی که ما می کنیم را برای خودمان استفاده نمی کنیم، برای دیگران استفاده می کنیم. پس هرگز نمی توانیم فقط به نظر خودمان اعتماد کنیم و بهتر است نظرات دیگران را هم در نظر بگیریم.

اینکه به نظرات دیگران گوش کنید، به این معنی نیست که هر پیشنهادی که دادند را کورکورانه اجرا کنید. فقط آنها را نادیده نگیرید. همین نادیده نگرفتن، بارها به کمک من آمده و ایده هایی را از افراد غیر متخصصی گرفتم که حتی به ذهن افراد خیلی متخصص هم نمی رسید !

 

 

6. مرحله به مرحله طراحی کنید.

اگر مرحله به مرحله طراحی خودتان را جلو ببرید، هم به راحتی می توانید به مراحل قبلی بازگردید و تغییرات مورد نیاز را اعمال کنید و هم اینکه می توانید هر مرحله را با اطرافیان و همکارانتان به اشتراک بگذارید و نظر آنها را جویا شوید.

سه مرحله ی مهمی که وجود دارد به این ترتیب است :

1- ایده ی کلی : که شما یک طرح خیلی کلی در مورد چیزی که قرار است اجرا کنید می دهید. ممکن است این ایده بسیار خشن و کثیف باشد. نگران نباشید، ما فقط یک نقطه ی شروع می خواهیم.

2- گسترش ایده : زمانی که متوجه شدید قرار است از کجا شروع کنید، حالا می توانید آن را گسترش دهید و شاخ و برگ هایی که مد نظرتان است را به آن اضافه کنید.

3- نهایی کردن : زمانی که به اندازه ی کافی ایده ی خود را گسترش دادید، موقع آن است که آن را نهایی کنید. رنگ هایی که قرار است استفاده کنید را تثبیت کنید، گاید بندی ها را انجام دهید و یک نمونه ی اولیه خوب آماده کنید.

 

این مرحله بندی ها، نه تنها به شما کمک می کند تمرکز بیشتری پیدا کنید، بلکه به دیگران هم کمک می کند تا به کارهای شما کمک کنند و بازخورد مناسبی درباره هر یک از مراحل کارتان ارائه دهند. اگر این مرحله ها در کار شما وجود نداشته باشد کل کار را اجرا می کنید و به آن دلبسته می شوید. این دلبسته شدن مانع از این می شود که آن را با دیگران به اشتراک بگذارید و از کمک آنها استفاده کنید؛ و ممکن است کار نهایی شما آن قدر خوب نباشد که بتواند نظر مشتری تان را جلب کند.

 

 

7. استراحت کنید.

شاید عجیب به نظر برسد، اما بهترین ایده ها در زمان هایی که استراحت می کنید به ذهنتان می رسد. احتمالا برایتان پیش آمده که هنگامی که زیر دوش حمام هستید یا در حال پیاده روی هستید، راهکارهای فوق العاده به ذهنتان رسیده است.

اگر بخواهیم به صورت خلاصه به توضیح علمی این مسئله اشاره کنیم باید بگوییم که وقتی به مشکلی بر میخورید و یک دفعه فکر کردن به آن را متوقف می کنید، مغز آن را در پس زمینه اجرا می کند و به طور نا خودآگاه برای آن به دنبال راه حل می گردد. آن زمان است که شما یک دفعه به خودتان می آیید و میبینید که “دینگ!” ایده ای به ذهنتان رسیده است.

این بدان معناست که استراحت نه تنها به شما فرصتی می دهد تا بنشینید و با خیال راحت قهوه بنوشید، بلکه به مغزتان هم زمان می دهد تا مسائل را هضم کند و راه حل های جدیدی ارائه دهد.

 

 

در نهایت اینکه …

برای زمان خود برنامه ریزی دقیق داشته باشید، طراحی ها را در انزوا انجام ندهید، از طرح خود دور شوید و نظرتان دیگران را هم در مورد آنها بپرسید. این به شما کمک می کنید تا سریعتر حرکت کنید. حتی ممکن است شنیدن دیدگاه دیگران، باعث شود مجبور شوید طراحی تان را از اول شروع کنید. ولی اشکالی ندارد، هر چقدر زودتر متوجه ایرادات خود شوید بهتر است.

 

 

منبع مطلب : 7tips to design faster ترجمه شده توسط آموزش روشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *