9 ترند برتر دیجیتال مارکتینگ برای سال 2021

تعداد بازدید : 3789
ترند دیجیتال مارکتینگ
لطفا به این مطلب امتیاز دهید

به نظر می رسد ترندهای دیجیتال مارکتینگ در سال 2021 حول دو مفهوم مشخص، اما تقریباً مفاهیم متناقض باشد. اولی شخصی سازی، یعنی پرداختن به موضوعات واقعی و متناسب سازی بهتر آن برای افراد متخصص جهت تعامل بیشتر با فرد باشد.

دوم اینکه، بهینه سازی مکانیکی و فنی بسیار دقیق تر قسمتهای پشت صحنه، مثل سئو و نحوه ساخت زیرساختهایی که مشتری های شما نمی بینند.

 

در زیر ، ما 9 مورد از داغ ترین ترندهای دیجیتال مارکتینگ سال 2021 را معرفی خواهیم کرد تا به شما یک برتری در رقابت بدهد. این ترندهای دیجیتال مارکتینگ را مورد توجه قرار دهید و هنگام ترسیم استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود برای سال جدید، آنها را در نظر بگیرید.

 

در اینجا 9 تا از بهترین ترندهای دیجیتال مارکتینگ سال 2021 آورده شده است:

  • فراگیری ها (Inclusivity)
  • اسنیپت های ویژه و جستجوهای بدون کلیک
  • پایداری
  • مسدود کننده آگهی بلاکر
  • سئو تصویر و فیلم برای جستجوی بصری
  • محتوای تعاملی
  • تقسیم بندی مشتری (Customer segmentation)
  • سئو محلی (Local SEO)
  • قدیمی ها اما چیزهای خوب (Oldies but goodies)

 

1. فراگیری ها

بسیاری از افراد می خواهند تصویر خوش بینانه تری از کیفیت محتوای مصرفی و برندهایی که از آنها خرید می کنند را مشاهده کنند. یا به عبارت دیگر، مشتری ها نمی خواهند همان محتوای تکراری که از دهه های گذشته به آنها عادت کرده اند را ببینند. در سال 2021، دیجیتال مارکتینگ شامل رسانه ها و موضوعاتی خواهد بود که انواع نژادها، جنسیت ها، گرایش ها، مذهب ها و … را پوشش می دهد و همینطور افراد دارای معلولیت جسمی و اختلالات یادگیری را هم پوشش می دهد.

فراگیری های دیجیتال مارکتینگ

مردم اگر تبلیغاتی را ببینند که خودشان هم در آن وجود داشته باشند ( حالا چه از نظر نژاد، چه مذهب و … )، بیشتر علاقمند می شوند تا از آن برند خرید کنند. دیجیتال مارکتینگ در سال 2021 شامل همه ی موضوعاتی می شود که مخاطبان یک برند ممکن است در شبکه های اجتماعی، وبلاگ و وب سایت ها در مورد آنها بحث می کنند.

در واقع تمام حرکات و رفتارهای مخاطب با دقت بررسی می شود و دیجیتال مارکتینگ با توجه به آنها پیاده سازی می شود.

یک تحقیقی صورت گرفته که در آن نشان می دهد که 29% مصرف کنندگان تمایل دارند تا اگر برند مورد نظرشان تنوع کافی و هویت مناسبی نداشته باشد، به طور کامل آن را با یک برند دیگر که این موارد را دارا است، جایگزین کنند.

 

 

2. اسنیپت های ویژه و جستجوهای بدون کلیک

برای سالهای بسیار طولانی، هدف سئو این بوده است که سایت شما را در “موقعیت شماره یک” نتایج جستجو قرار دهد. اکنون، با رفتن به سال 2021، هدف نهایی سئو تغییر به دیده شدن در “موقعیت صفر” است. موقعیت صفر به “اسنیپت ویژه” گوگل اشاره دارد و سئو 2021 ترند دیجیتال مارکتینگ را بیش از هر چیز در اولویت قرار می دهد. اسنیپت ویژه متفاوت از سایر نتایج جستجو است.

حتما برایتان پیش آمده که نام شرکتی را در گوگل سرچ کنید و در سمت راست صفحه باکس مجزایی که اطلاعات آن شرکت در آن درج شده است را مشاهده کنید، یا احتمالا پیش آمده که سوالی را سرچ کنید و توضیحات و پاسخ آن را بدون آنکه نیاز باشد وارد وب سایتی شوید در همان صفحه نتایج گوگل مشاهده نمایید ( که این مورد با نام مستعار “جستجوی بدون کلیک” شناسایی می شود ).

علاوه بر این مواردی که گفتی گاهی اوقات برخی از اسنیپت های برجسته با جستجوی صوتی توسط دستیار گوگل با صدای بلند خوانده می شوند.

اسنیپت های ویژه و جستجوهای بدون کلیک

اگر قصد دارید یک اسنیپت ویژه برای سایت خود به وجود آورید، باید نکاتی را بدانید. مثلا اینکه بسیاری از مبتدیان به دنبال عبارت های دنباله دار مانند سوالات هستند، سوالاتی مانند اینکه “چگونه باید یک لوگو طراحی کنیم ؟ ” همینطور بسیار سوالات مختلف دیگر در مورد نحوه کارکرد اینستاگرام، نقد فیلم، توضیح در مورد یک موزیک و … و شما زمانی یکی از این اسنیپت ها را در اختیار خواهید داشت که بتوانید محتواهای خود را با قالب مناسب آن مطابقت دهید.

شما باید مطمئن شوید که در محتوای خود به سوالات کلیدی مرتبط به طور واضح و مختصر پاسخ داده باشید و می توانید آن سوال و جواب ها را با لیست های بولت دارد یا جدول، در مطلب خود قرار دهید.

 

 

3. پایداری

درست مانند ترند دیجیتال مارکتینگ در سال 2021 مردم هم بطور مشابه علاقمند به محیط زیست هستند. آنها می خواهند مطمئن شوند که برند هایی که از آنها پول می گیرند به همان اندازه برای کره زمین نگران هستند.

با توجه به اینکه 81٪ از مصرف کنندگان به شدت احساس می کنند شرکتها باید به بهبود محیط زیست کمک کنند، آنچه که ما شاهد آن هستیم افزایش محبوبیت برای برندهای پایدار و سازگار با محیط زیست، به ویژه برای مصرف کنندگان جوان هستند.

پایداری دیجیتال مارکتینگ

این موضوع از محصولات غذایی و خوراکی فراتر رفته است و هر برند با هر نوع محصولی که ارائه می کند، می تواند یک سری اعمال مراقبت از محیط زیست را رعایت کند. نکته کلیدی پایداری شما از طریق برند و محتوا این است که محیط بخشی از هویت شما باشد. روشهای زیادی برای برند شما وجود دارد که بتوانید دوست دار محیط زیست بودن را به مخاطبان خود انتقال دهید.

از قبیل نمایش یک بنر برجسته روی سایت خود، یا بحث های سریالی روی شبکه های اجتماعی. حتی می توانید روش های هوشمندانه تری را بکار برید، مانند کیف های حمل بار قابل بازیافت مجدد یا پوشش تم های سبز از طریق هویت بصری ای که برای برند خود می سازید.

 

 

4. مسدود کننده آگهی بلاکر

همه ترندهای دیجیتال مارکتینگ در سال 2021 مثبت نیستند، می خواهیم در مورد غلبه بر مسدود کننده های تبلیغات صحبت کنیم.

انتظار می رود تا 21% از کاربران اینترنت در سال 2021 از اد بلاکر یا مسدود کننده های تبلیغات استفاده کنند. اد بلاکر ها باعث می شود بسیاری از تبلیغات مانند PPC و پوش نوتیفیکشن به طور اتوماتیک حذف شود و به کاربر نمایش داده نشود و اگر شما از این نوع تبلیغات استفاده کنید، ممکن است بسیاری از افرادی که جزو بازار هدف شما هستند ولی از اد بلاکر استفاده می کنند را از دست بدهید.

اگر تبلیغات شما قربانی اد بلاکر ها شوند، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که رویه تبلیغاتتان را عوض کنید. اینکه بخواهید مشتریان بالقوه ی خود را به نحوی متقاعد کنید که از اد بلاکر استفاده نکنند، بیهوده ترین راه ممکن است. پس بودجه ای که برای تبلیغات خود در نظر گرفته اید را بر روی موارد دیگری تنظیم کنید، مثلا مارکتینگ تاثیر گذار با محتواهای تضمین شده.

اد بلاکر

 

 

5. سئو تصویر و فیلم برای جستجوی بصری

شما می دانید که تصاویر و فیلم ها را می توانید با تایپ کلمه کلیدی آنها جستجو کنید و بیابید. حتی می دانید که می توانید یک تصویری که از قبل دارید را در گوگل بارگزاری کنید و سایر نتیجه های مربوط به آن را مشاهده کنید.

و جالب اینجاست که بسیاری از کاربران اینترنت این موارد را می دانند و برای جستجوهای بصری خود از این تکنیک ها استفاده می کنند، این موارد به طور کلی چشم انداز کلی سئو را تغییر داده است و باعث شده که تمام بار سئوی یک وب سایت بر روی محتوای متنی آن نباشد و ویدیو و عکس ها هم تاثیر زیادی داشته باشند.

برای افزایش نتایج جستجوی بصری لازم است شما مطمئن شوید تصویر و ویدیوی مناسبی برای مطالب خود در نظر گرفته اید.

سئو تصویر و فیلم برای جستجوی بصری

اصول اولیه سئوی عکس و فیلم :

  • همیشه متن جایگزین یا همان Alt را در توضیحات تصویر خود قرار دهید.
  • تصاویر را به نقشه سایت (سایت مپ ) خود اضافه کنید یا یک سایت مپ مخصوص تصاویر ایجاد کنید.
  • کلمات کلیدی مورد نظر سئو را در نام فایل تصویر خود قرار دهید.
  • از تصاویر و فیلم های با کیفیت بالا ازجمله HD استفاده کنید.

 

علاوه بر این، اگر صاحب برند تجاری الکترونیکی هستید با Google Lens آشنا شوید. تکنیک های سئوی خود را به درستی مدیریت کنید و با همین روش از سایر رقبایتان که این اصول را رعایت نکرده اند، پیشی بگیرید.

 

 

6. محتوای تعاملی

محتوای تعاملی مدت زیادی است که در الگوریتم های گوگل مورد توجه قرار گرفته و حالا به عنوان یکی از مهمترین روش های سئو شناخته می شود. محتوای تعاملی فقط مشارکت کاربران را ارتقا نمی دهد، بلکه لذت کاربر از مطالعه ی مطالب شما را هم بهبود می بخشد.

محتوای تعاملی مانند آزمونها، سوالات باز، نظرسنجی ها، مسابقات، نتایج ارائه شده، ابزارک های ماشین حساب و غیره می توانند برای برند شما شگفت انگیز باشند. این موارد علاوه بر اینکه مدت زمان حضور کاربران در وب سایت شما را افزایش می دهند و باعث می شوند الگوریتم های گوگل مجاب شوند که سایت شما کاربر پسند است، باعث می شوند که کاربران هم از حضور در وب سایت یا شبکه های اجتماعی شما لذت ببرند.

محتوای تعاملی

محتوای تعاملی باعث می شود این اجازه به کاربران داده شود تا بتوانند صحبت ها، نظرات و انتقادات و پیشنهاداتشان را با شما در میان بگذارند و هم ارتباط خودمانی تری با برند شما برقرار کنند و هم اینکه از اطلاعاتی که از این ارتباطات بدست می آورید، می توانید بفهمید که کاربران شما بیشتر دنبال چه چیزی هستند و از اولویت های آنها جهت بهبود محصولات یا وب سایت خود استفاده کنید.

 

 

7. تقسیم بندی مشتری

ترند دیگری که جدید نیست اما خیلی محبوب است تقسیم بندی مشتری است. ایده ساده ای است : به جای اینکه تعداد کمی از گروه های بزرگ مارکتینگ که مخاطبان عام را هدف قرار می دهند داشته باشید، بهتر است تعداد زیادی از گروه های مارکتینگ کوچک که مخاطبان خاص را هدف قرار می دهند داشته باشید.

تقسیم بندی مشتری به معنای گروه بندی مخاطبان هدف شما بر اساس ویژگی ها یا رفتارهای خاص است، مانند جمعیت یا عادات خرید آنها. این به شما اجازه می دهد دقیق تر محتوای خود را با توجه به سلیقه آنها تنظیم کنید. به عنوان مثال، داشتن دو لیست ایمیل جداگانه برای مصرف کنندگان بزرگ و کوچک و ارسال خبرنامه های مختلف برای هر کدام از محصولات متفاوت.

تقسیم بندی مشتری

این استراتژی بهترین عملکرد را برای شخصی سازی و تعامل با مشتری دارد چون دنبال کنندگان شما مطالب دست چین شده را دریافت می کنند. فراتر از لیست های ایمیل می توانید مشتریان خود را برای گرفتن تبلیغات تخصصی در سایت های مختلف تقسیم کنید. گروه هایی از مطالب وبلاگ و محتوای رسانه های اجتماعی برای چندین انجمن.

 

 

8. سئوی محلی (Local Seo)

گوگل به طور مدام الگوریتم سئوی محلی خود را به روز می کند. پس اگر شما صاحب یک کسب و کار محلی هستید، باید به طور مداوم ظاهر کسب و کار خود را به روز کنید.

سئوی محلی چیست ؟ به طور مثال شخصی به دنبال یک مرکز طراحی سایت در غرب تهران می گردد و زمانی که آن را در گوگل جستجو می کند، نزدیک ترین مراکز به او که توسط لوکیشن مرورگر شناسایی می شوند، در ابتدا به او معرفی می شوند. پس احتمالا متوجه شدید که سئوی محلی چقدر می تواند مهم باشد.

در حال حاضر می توان گفت که سئو محلی حتی از سئو غیر محلی (گسترده) نیز قدرتمندتر است، چرا که بیشتر خریداران ترجیح می دهند از جایی خرید کنند که به آنها نزدیک تر باشند و اگر هم قرار است که بصورت حضوری به آنجا مراجعه کنند، زمان کمتری را در رفت و آمد باشند.

برای شروع سئوی محلی، باید توسط Google تأیید شوید. برای این کار باید در Google My Business ثبت نام کنید و مشخصات موقعیت کسب و کار خودتان را در آنجا وارد کنید. این به شما کمک می کند تا در Google SERPS ( لیست نتایج گوگل ) رتبه بالاتری داشته باشید و همچنین به شما این فرصت را می دهد که اطلاعات بیشتری در مورد شرکت خود به جستجوگران آنلاین ارائه دهید.

سئوی محلی

علاوه بر این، شما مجبور هستید بصورت یکپارچه کلمات کلیدی محلی خود را به طور برجسته در استراتژی سئو خود قرار دهید. مثلا می توانید به طور مشخص، نام شهر یا محله ای که کسب و کار شما در آنجا واقع است را به عنوان یک کلمه کلیدی برتر اولویت بندی کنید، یا می توانید یک کلمه کلیدی دیگر را با آن ترکیب کنید.

 

 

9. قدیمی ها اما چیزهای خوب (Oldies but goodies)

همه ی ترندهای برتر دیجیتال مارکتینگ در سال 2021 فقط مربوط به سال 2021 نیستند. بسیاری از این ترندها از سال های قبل وجود دارند و هنوز هم قدرتمند هستند و در سال میلادی آینده هم نقش خودشان را به طور کامل ایفا می کنند. پس پیشنهاد می کنیم اگر هنوز از آنها استفاده نمی کنید، حتما در اولویت های خود قرارشان دهید.

 

فراموش نکنید که از سال 2020 این ترندهای دیجیتال مارکتینگی مدام در حال پیشرفت هستند:

  • موارد قابل خرید : کاربران ترجیح می دهند که در ساده ترین حالت ممکن بتوانند خریدشان را انجام دهند، به طور مثال در اینستاگرام محصولاتی که توسط اینستاگرام تایید شده اند و به درگاه پرداخت دسترسی دارند، به سادگی می توانند کاربرانشان را تشویق به خرید آنلاین از این شبکه ی اجتماعی نمایند.
  • Gen Z Marketing : سال گذشته مارکتینگ نسل Z توانست 18 ساله شود. اگر بخواهید به این بازار جوان نفوذ کنید، باید بهترین روش های این نوع مارکتینگ را کاملا درک کنید.
  • میکرو اینفلوئنسرها : اینفلوئنسر ها یکی از تاثیرگذار ترین افراد هستند. در مورد همان افرادی صحبت می کنیم که در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام فالوورهای زیادی دارند و می توانند فالوورهایشان را قانع کنند تا از یک پیج دیگر بازدید کند یا از محصولات یک برند خرید کند. اگر بتوانید با کمک آنها مسابقه ای برگزار کنید یا به نحوی کاربران آنها را به پیج اینستاگرام یا وب سایت خود هدایت کنید، می توانید تاثیر گذاری بسیار بالایی را تجربه کنید.
  • سئوی جستجوی صوتی : بسیاری از افراد از دستیارهای صوتی تلفن های هوشمندشان برای جستجوهای خود استفاده می کنند و ترجیح می دهند کمتر تایپ کنند. اگر از دستیار صوتی گوگل استفاده کرده باشید متوجه شده اید که در آپدیت جدید آن، زبان فارسی برایش کاملا قابل فهم است و شما می توانید به سادگی صحبت کنید و آن بلافاصله صحبت های شما را به کلمه تبدیل کرده و عملیات جستجو را شروع کند.

 

 

منبع مطلب : 9 top digital marketing trends for 2021 نوشته شده توسط Matt Ellis ترجمه شده توسط آموزش روشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *