پس از اینکه خودروسازان در دهه 80 و 90 میلادی، به سمت لوگوهای سه بعدی و دارای اثر کروم جذب شده بودند، برخی از معروف ترین آنها مجددا برای حفظ ارتباط در دنیای دیجیتال امروزی، به سمت طراحی های فلت ( مسطح ) روی آورده اند و ری برندینگ انجام داده اند. ما در این مطلب قصد داریم 7 برند مطرح و بزرگ خودروسازی که از طراحی ها و لوگوی فلت برای آرم خودروهای تولیدی خود استفاده می کنند را معرفی کنیم.
اهمیت استفاده از طراحی لوگوی فلت
در دهه های 1980 و 1990 میلادی، طراحان گرافیک از طرح های سه بعدی برای طراحی لوگوهای خودرو ها استفاده می کردند. دلیل این کار این بود که جدا از جذابیت بصری ای که داشت، بازتاب و حس واقعی مشاهده ی آرم چسبانده شده بر بدنه ی خودرو را در ذهن بینندگان تداعی می کرد.
ولی در حاضر با توجه به ارتباطات دیجیتالی، وب سایتها و اپلیکیشن ها و لزوم نمایش لوگوها در مانیتور و گوشی ها، طراحان بسیاری از برندهای خودروسازی تصمیم گرفته اند که لوگوهایی که عمدتا با توجه به صفحه ی نمایش جلوه ی زیباتری دارند را طراحی کنند.
دن بکت که که اخیرا ایده ی طراحی لوگوی تویوتا بصورت لوگوی فلت را اجرا کرده بود، توضیح داد که :
با توجه به همه گیر شدن صفحه نمایش های کوچک موبایل و استفاده ی عموم مردم از این گوشی ها، باعث شده که لوگوهای سه بعدیِ خاکستری که اکثر خودروسازان از آنها استفاده می کردند، در گوشی موبایل تبدیل به لکه های خاکستری کوچکی شوند که از یکدیگر قابل تشخیص نیستند.
من طراحی لوگوی فلت را به عنوان یک ایده و روند جدید نمی بینم، بلکه آن را یک راه حل منطقی برای یک مسئله ی جهانی می دانم که توسط یک روند متفاوت ایجاد شده است.
لوگوی شرکت مینی ( MINI )
MINI یکی از اولین خودروساز هایی بود که لوگوی خود را بصورت لوگوی فلت باز طراحی کرد، که در ژوئن سال 2015 رونمایی شد. لوگوی جدید مینی که بصورت 2D و تک رنگ طراحی شده است، نماد دو بالی است که در لوگوی پیشین این شرکت وجود داشت.
مانند بسیاری از خودروسازان دیگر که هویت برند خود را بصورت فلت و مسطح طراحی می کنند، این شرکت نیز از لوگوی فلت خود بر روی اقلام تبلیغاتی چاپی و همینطور تبلیغات دیجیتالی خود استفاده می کند و لوگویی که بر روی خودروهای این شرکت نصب می شود همان لوگوی سه بعدی و به سبک کروم است.
طراحی مجدد لوگوی مینی، با یک فونت جدید به نام MINI Serif صورت گرفته است. به گفته ی Anders Warming، سرپرست طراحی گرافیک این شرکت، این دو بروز رسانی ( لوگو و فونت ) با هم انجام شده اند و به نظر می رسد که MINI وارد عصر جدیدی شده است.
لوگوی شرکت فولکس واگن ( Volkswagen )
از زمانی که لوگوی سه بعدی شرکت فولکس واگن در سال 2000 طراحی شد، تا سپتامبر سال 2019 به همان شکل سه بعدی و کروم افکت باقی مانده بود. تا اینکه در سپتامبر 2019 لوگوی این شرکت نیز بصورت یک لوگوی فلت طراحی شد.
لوگوی جدید دارای طراحی دو بعدی ( 2D ) است که حروف V و W در یک دایره محصور شده اند و رنگ کلی کار هم آبی تیره است. این تغییر لوگو با رونمایی از اولین ماشین تولیدی تمام برقی این شرکت یعنی ID.3 هماهنگ شد و بر روی بدنه ی این خودرو نیز لوگوی جدید قرار گرفت. فولکس واگن نیز مانند MINI ادعا کرد که برندسازی دیجیتالی این شرکت، آغاز یک دوره ی جدید را نشان می دهد.
لوگوی شرکت بی ام و ( BMW )
در اوایل امسال و در ماه مارس، BMW طرح جدیدی از لوگوی خود را رونمایی کرد. این نخستین باری بود که این شرکت سازنده ی خودروی آلمانی از سال 1997 و از زمان تغییر لوگوی دو بعدی به سه بعدی، لوگوی خود را مجددا تغییر می داد.
در طراحی جدید لوگوی بی ام و، حلقه ی مشکی رنگ حذف شد و بصورت ترنسپرنت ( شفاف ) در آمد که در واقع با تغییر پس زمینه ی لوگو، رنگ آن تغییر می کرد. این لوگوی فلت جدید نخستین بار در خودروی برقی این کمپانی یعنی BMW Concept i4 به نمایش گذاشته شد.
لوگوی شرکت سیتروئن ( Citroën )
سیتروئن در سال 2016 لوگوی خود را تغییر داد و درخششی که بر روی نماد لوگو بود و همچنین رنگ قرمزی که نام این شرکت توسط آن نوشته شده بود حذف شدند و تبدیل به یک طرح فلت و تک رنگ شدند. این خودروساز فرانسوی اندکی دیرتر از سایر برندهای خودروسازی لوگوی دو بعدی قدیمی اش را که در سال 1977 طراحی شده بود را در سال 2009 با یک لوگوی سه بعدی تعویض کرد.
همانطور که این شرکت توضیح داده است، هدف از لوگوی جدیدی که در سال 2016 برای این شرکت طراحی شد، افزایش دید آن بود. سیتروئن گفت : این انتخاب گرافیک برای ساده سازی علائم است و با روند طراحی لوگوی فلت فعلی مطابقت دارد. از یک رنگ استفاده می کند و باعث می شود انگیزه ی جدیدی به برند بدهد.
لوگوی شرکت نیسان ( Nissan )
نام تجاری خودروهای ژاپنی نیسان اخیرا در اوایل این ماه، هنگامی که نسخه ی لوگوی فلت و سبک تر از لوگوی قبلی رو نمایی شد، لوگوی خود را بروز کرد.
در لوگوی جدید نیسان، همچنان نام این برند در مرکز لوگو قرار دارد و دیگر بر روی یک باکس مستطیلی سه بعدی قرار ندارد. چرا که باکس مستطیلی وسط کار به طور کامل حذف شده و دایره ای که قبلا وجود داشت، به صورت دو نیم دایره که نام شرکت را احاطه کرده اند طراحی شده است.
طبق گفته ی شرکت نیسان، لوگوی فلت جدید این شرکت از نظر دیجیتال دوستانه تر است و همین دلیل این کمپانی را مجاب کرده که بعد از 20 سال هویت بصری خود را تغییر بدهد. آخرین تغییرات اساسی ای که بر روی لوگوی این شرکت اتفاق افتاده بود، طراحی نسخه ی سه بعدی آن بود ( 20 سال گذشته )
لوگوی شرکت آئودی ( Audi )
این شرکت خودروساز آلمانی، در سال 2017 طراحی لوگوی خود را از سمت سه بعدی به سمت دو بعدی برد و چهار حلقه ی معروف لوگوی خود را که گویا از فلز بازتابنده ساخته شده بودند را تغییر داد و به چهار حلقه ی ساده ی تک رنگ مشکی اکتفا کرد. دلیل این تغییر لوگوی شرکت آئودی این بود که نمایش لوگوی خودش را در دنیای دیجیتال ساده تر و شکیل تر کند.
دو دهه قبل از سال 1995 آئودی لوگوی دو بعدی خودش را به سبک سه بعدی تبدیل کرده بود و در سال 2017 بعد از 22 سال، مجددا طراحی دو بعدی را برای آرم شرکت خود به کار گرفت و یک لوگوی فلت طراحی کرد. اخیراً این برند خودروساز یک تعاملی را با کاربران و عموم مردم به وجود آورده که به آنها این اجازه را می دهد تا ضخامت حلقه های لوگو را تغییر دهند تا هویت بصری این شرکت زیباتر به نظر برسد.
لوگوی شرکت تویوتا ( Toyota )
تویوتا جدیدترین خودروسازی است که لوگوی خود را به صورت یک لوگوی فلت طراحی کرده است. این شرکت اوایل هفته ی گذشته از لوگوی دو بعدی جدید خود رونمایی کرد که از سه نوع بیضی همپوشانی شده تشکیل شده است.
این شرکت اتومبیل سازی ژاپنی برای اولین بار در اواخر دهه 80 اقدام به تغییر لوگوی خود از دو بعدی ( 2D ) به سه بعدی ( 3D ) کرده بود، اما اخیرا برای اینکه جایگاه خودش را در دنیای دیجیتال تثبیت کند، مجدد به طراحی فلت گذشته بازگشت. در لوگوی جدید شرکت تویوتا، نام این شرکت از لوگو حذف شده است.
منبع مطلب : Seven car brands that have returned to flat logo designs نوشته شده توسط Natashah Hitti ترجمه شده توسط آموزش روشا