اصلاح رنگ تصاویر

تعداد بازدید : 3705
اصلاح رنگ تصاویر
1/5 - (1 امتیاز)

اصلاح رنگ تصاویر یا Color Grading یا Color Correction یک قهرمان نام برده نشده در تولید محتوا است، از عکس های ثابت گرفته تا سینما، در این مطلب بخوانید که چطور می توانید در این مطلب استاد شوید.

 

خیلی از سازندگان محتوا در هر روز اصلاح رنگ می کنند بدون آنکه از آن باخبر باشند. تغییر دادن Levels و Curves در فتوشاپ به معنی اصلاح رنگ یا Color grading است. عکاسی سایه و سفید نیز نوعی اصلاح رنگ است. یا حتی تصحیح کردن رنگ پوست صورت در After Effects نیز نوعی اصلاح رنگ است .

در حالی که ابزار های بسیاری برای انجام اصلاح رنگ وجود دارد، راز این پروسه در در افکار خلاقانه ی آن است، یا اینکه اصلا به چه دلیلی عکس ما نیاز به اصلاح رنگ دارد؟

در این مطلب ما با هم می خوانیم که به چه دلیل ما نیاز به اصلاح رنگ داریم، و درباره ی تاثیرهای آن در عکاسی و تصویربرداری می خوانیم. نهایتا به برخی از بهترین نرم افزار ها و ابزارهای انجام این کار سری می زنیم و آنها را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

 

آیا اصلاح رنگ ضروری است ؟

اصلاح رنگ می تواند نشان دهنده ی مود، کاراکتر و زمان باشد. در نظر گرفتن یک مود رنگی برای یک پروژه ی خلاقانه یکی از قسمت های ضروری انجام این کار است. پیکسار ( Pixar ) یکی از استادان تعریف کردن داستان از طریق تصویر، دامنه ی بزرگی از اسکریپت های رنگی را مخصوص به آن پروژه خلق می کند، که این اسکریپت ها شامل پالت های رنگی متفاوتی است که برای هر یک از صحنه ها قرار است استفاده شود. این موضوع خیال آن ها را راحت می کند که رنگ ها به گفتن و تعریف کردن این داستان کمک می کند و بر خلاف داستان نیستند.

 

تفاوت Color Grading و Color Correction چیست ؟

اگرچه ابزار های هر جفت این پروسه ها یکی می باشد، تفاوت این دو در رویکرد ذهنی پشت آن می باشد. Color Correction به معنی حذف کردن برخی عناصر مانند خاک از تصویر، یا نشانه هایی مانند ” خال ” روی پوست می باشد، حتی بریدن ( Crop ) کردن یک عکس هم در این قسمت است.

Color Correction همچنین به معنای رسیدن به یک رنگ واحد و ثابت ما بین تمامی تصاویر گرفته شده برای یک صحنه است.

اما Color grading به معنی تنظیم کردن عناصر مختلف در عکس به هدف رسیدن به یک سبک است. (Stylistic Effect)

برای مثال : کم کردن ( Crushing ) رنگ مشکی در تصاویر برای رسیدن به تصاویری با خلق و خوی امروزی Color Grading است. یا نور پردازی کامپیوتری روی صورت بازیگران، به هدف بیشتر نمایش داده شدن آنان نیز در همین شاخه است.

 

Color Grading سینمایی چیست ؟

در سینما، Color grading به معنی تصمیمی است که توسط تیمی جداگانه گرفته می شود تا رنگ ها به بهترین حالت نمایانگر داستان اصلی باشند. معمولا، Color Grading یکی از اصلی ترین تصمیم هایی است که کارگردان عکاسی و کارگردان اصلی فیلم، در حال فیلمبرداری می گیرند. البته اگر تیم تصویربرداری یک فیلم توانایی این را داشته باشد که تصاویر را با فرمت RAW ( برای مثال ) به تیم تدوین فیلم ارائه دهد، این تصمیم می تواند به زمان، ویرایش نهایی ( Final Edit ) موکول شود.

به این دلیل که Color grading یک تدوین نهایی و احساسی در یک فیلم است، در خیلی از فیلم ها این کار به یکی از آخرین کارهایی که در تولید یک فیلم انجام می شود، موکول می شود. Color grading در سینما به این صورت انجام می شود که، کارگردان یک فیلم با تدوینگر اصلی فیلم در یک اتاق تاریک می نشینند و تلاش می کنند که با انتخاب رنگ هایی صحیح مود اصلی فیلم را به نحوی تغییر دهند که به بهترین حالت داستان را گویا باشد.

برای مثال در سریال تلویزیونی بازی تاج و تخت ( Game of Thrones ) در قسمت معروف و به یادماندنی شب طولانی ( The Long Night )، اصلاح رنگی تصاویر بیش از اندازه زیاد بود، تا جایی که بیننده هایی که آن سریال را دنبال می کردند آن قسمت را تیره و تاریک توصیف کرده بودند. ( اتفاق افتادن این مشکل به دلیل تفاوت نمایشگر های تدوینگرهای این قسمت با تلویزیون ها و نمایشگر های عادی بود. )

 

Color Grading در عکاسی به چه معنا است؟


عکاسی نیز یکی دیگر از حوزه هایی است که Color Grading در آن به شدت تاثیر گذار است. برای مثال تنظیم کردن رنگ های یک عکس از یک ظرف سالاد، به سمت رنگ های سبز رنگ تر، می تواند آن ظرف سالاد را خوشمزه تر نشان دهد. یا برای مثال اضافه کردن رنگ آبی به سایه ها می تواند فضا را بیشتر شبیه به یک شهر کند و یک ظاهر Urban به تصویر ببخشد.

استفاده کردن از فیلتر های اینستاگرام ( Instagram ) نیز نوع ساده ای از Color Grading است. Color Grading در عکاسی تصمیمی آگاهانه است برای تغییر دادن رنگ های عکس به سمتی که عکاس آن عکس می خواهد.

یکی دیگر از تصمیم های مهم عکاس در زمینه ی Color grading این است که آیا یک عکس را به صورت سیاه سفید ثبت کن یا خیر. انتخاب کردن عکس های سیاه و سفید در این عصر دیجیتال یک تصمیم کاملا زیبایی شناسانه است، و به همین دلیل المان هایی مانند Composition یا بافت های عکس ( Texture ) خیلی پر اهمیت تر از یک عکس رنگی است.

دوربین های کمپانی Fuji بسیار در این زمینه محبوب هستند، به این دلیل که خود دوربین توانایی این را دارد که تا حد زیادی ظاهر عکس شما را با Color grading تغییر دهد.

 

بهترین ابزارها برای Color Grading

برای Color Grading در ویدیو ابزارهای مشخصی از قبیل Adobe Premiere و Adobe After Effects وجود دارد، که هر کدام توانایی های بسیاری برای انجام کارهای مختلف دارند، اما بهترین ابزار برای انجام دادن Color Grading در ویدیو نرم افزار رایگان، Blackmagic Design’s Davinci Resolve است. برنامه ی Davinci Resolve کار خود را به عنوان یک ابزار Color grading شروع کرد اما دیرتر VFX را نیز به برنامه خود اضافه کرد، که این موضوع قدرت این برنامه را چندین برابر از قبل کرده است. این ابزار رایگان برای پلتفرم های Mac، ویندوز ( Windows ) و لینوکس ( Linux ) موجود می باشد.

برای عکاس ها هم نرم افزار های بسیاری هم در دسکتاپ و PC وجود دارد هم در تلفن های هوشمند. اول از همه این را بدانید که استفاده از ابزار هایی مانند Instagram یا Picsart می توانند شدیدا برای شروع Color grading مفید باشد، به این دلیل که شما در اصل از قالب های آماده ی متخصصان این کار برای پیشرفت عکاسی خود استفاده می کنید.

برای افراد حرفه ای تر نیز، نرم افزار های محبوب مانند Adobe Photoshop و Adobe Lightroom وجود دارد، همچنین نرم افزاری نه چندان معروف با نام تجاری Capture One وجود دارد که فضایی دقیقا مانند Davinci Resolve را برای عکاس ها آماده کرده است.

 

 

منبع مطلب : Colour grading: A complete guide نوشته شده توسط Mike Griggs ترجمه شده توسط آموزش روشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *