9 روش زیرکانه برای ساختن پورتفولیوی قوی تر

تعداد بازدید : 4990
ساخت پورتفولیو
5/5 - (1 امتیاز)

بازار استخدام و کار، می تواند بسیار رقابتی باشد، مخصوصا این روز های که تعداد بیشتری از مردم به سمت کسب و کار های صنعت خلاقیت می روند. زمانی که شما در زمینه های مانند پزشکی یا آموزش فعالیت کنید، یک رزومه (Resume) به تنهایی می تواند کافی باشد، تا توانایی های شما را به نمایش بگذارد. اما در زمینه های هنری، کارفرمایان خیلی اهمیت نمی دهند که شما کجا درس خوانده اید یا اینکه الان کجا در حال تحصیل هستید، آنها به دنبال خلاقیت شما هستند و خب بهترین راه آزمودن خلاقیت یک هنرمند، پورتفولیوی او است و ساختن پورتفولیو یکی از چالش های بزرگ است.

برای نویسنده ها، هنرمندان، عکاس ها، فیلم سازان، و… پورتفولیو ( Portfolio ) روشی است برای نشان دادن خلاقیت، مهارت های و ارزش های آنان و این دلیل این است که زمان خلق پورتفولیو خود مطمئن شوید که دیده می شود. شما باید مطمئن شوید که بین تعداد زیادی از آنان، پورتفولیو شما برجسته می شود و در این مطلب ما می خواهیم به شما 9 روش برای انجام این کار را نشان دهیم.

پورتفولیو چیست ؟ مجموعه ای از فعالیت ها، پروژه ها و نمونه کارهای یک شخص یا شرکت که گردآوری شده اند و عموما شامل دسته بندی های مشخصی هستند

 

1. وب سایت خود را بسازید

وب سایت ها یکی از پر کاربرد ترین ابزار های در اختیار ما است. اگر پورتفولیو شما به اندازه ی کافی چشمگیر باشد، افراد مختلف از وب سایت شما دیدن می کنند. پس کارفرمای شما می تواند قبل از مصاحبه ی اصلی از طریق وب سایت شما با شما مصاحبه ای داشته باشد. برای طراحی وب سایت خود، از خودتان بپرسید که ” چه چیزی را می خواهید به کارفرمای خود بگویید؟ “

وقتی پورتفولیو خود را به شکل یک وب سایت ارائه می دهید، یک سادگی آن و جستجو کردن راحت در آن توجه را جلب می کند. دوم، اصالت را نشان می دهد. این به این معنا است که، شما بیش از اندازه برای فروختن خود و ارائه دادن خود تلاش نمی کنید و خب این اصالت کار شما را نشانگر است. وب سایت شما باید فضایی برای نشان دادن شور شما در کار و دیگر خصوصیات شما باشد، بدون آنکه شبیه به یک فروشگاه اینترنتی باشد.

و خب در شرایطی که وب سایت شما بازدید های زیادی داشته باشد، کارفرما آن را به عنوان فضایی برای دنبال کننده های شما می شناسد. این موضوع نه تنها به عنوان امتیاز مثبت حساب می شود، بلکه کارفرمای شما می داند می تواند با استخدام کردن شما از این موضوع که شما وب سایتی با بازدید های فراوان دارید، بهره ببرد. روش ساختن پورتفولیو با وب سایت، یکی از بهترین گزینه ها است.

 

2. کار کردن

حتی اگر شما مشتری ندارید، باید در حال کار کردن باشید. تولید محتوا کنید تا وب سایت خود را پر کنید، محتوا های خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید، و به زبانی ساده خود را تبلیغ کنید. به عنوان یک هنرمند شما باید همیشه مهارت های خود را ارتقا دهید.

مردم باید فعالیت شما را ببینند، باید ببینند که شما همچنان در حال تمرین هستید و هر مقدار بیشتر “خلق کنید” و به “انتشار” بگذارید، مخاطبان شما بیشتر از توسعه یافتن شما خبر دار می شوند.

دیدن این موضوع که شما در حال پیشرفت هستید، به مشتری یا کارفرمای شما اطلاعات مفیدی درباره ی شما می دهد، اول توانایی شما در یادگیری را نشانگر است و پس از آن انتقاد پذیری شما را در feedback های شما نشان می دهد.

 

3. جمع آوری منابع

اگر قبلا در جایی مشغول به کار بودید، می دانید که بایستی با مشتری های قدیمی خود ارتباط برقرار کنید تا خدماتی که به آنها ارائه دادید را جمع آوری کنید و پس از آن باید راهی پیدا کنید تا آن محصول یا خدمات را به وب سایت خودتان ارتباط دهید (لینک کنید). به این موضوع دقیقا مانند نوشته های آخر یک فیلم نگاه کنید، که شامل اسم شما است و اعتبار آن فیلم نیز مطلق به شما است.

از طرفی دیگر، اگر هنوز شروع به کار نکرده اید، شما نیاز به فضایی برای دیده شدن دارید، برای مثال اگر نویسنده ای هستید که نیاز به دیده شدن دارد، کار های خود را در وب سایت ها به انتشار بذارید – حتی به رایگان – تا دنبال کننده ها و طرفداران خود را پیدا کنید. این موضوع به شما منبعی از دنبال کننده ها را می دهند و روشی است برای اینکه خودتان و هنر خودتان را میان مردم ترویج دهید.

 

4. درباره ی هدف خود تحقیق کنید

وقتی برای شغلی اقدام می کنید، باید بدانید که آن کمپانی مورد نظر به دنبال چه کسی است و پس از آنکه اطلاعات کافی درباره ی اینکه آنها چه کسی هستند و به دنبال چه کسی میگردند، کسب کردید، وقت اقدام کردن است.

شما باید پورتفولیو خود را مخصوص با جایی که برای آن اقدام می کنید، آماده کنید. برای مثال اگر قصد دارید در یک کمپانی طراحی لوگو استخدام شوید، اول کار های قبلی آن کمپانی را رصد کنید. بعد از آن می توانید تغییری در پورتفولیو خود ایجاد کنید تا با خواسته ها و کار های پیشین آن کمپانی همسو تر باشد و درصد موفقیت خود را از این طریق بالاتر ببرید.

 

5. جریان

یک پورتفولیو جدا از بحث آنلاین و آفلاین بودن خود باید جریانی داشته باشد. نباید فقط فضایی باشد پر از کار های شما که خوب بودن شما را به عنوان یک کارمند نشان دهد. بلکه باید جریان و مسیری باشد تا سلیقه و خلاقیت شما را از طریق کار های شما نشانگر باشد. تجربه نشان داده است، موفق ترین پورتفولیو ها آن هایی هستند که از طریق یک جریان خود را به مشتری یا کارفرما معرفی کرده اند.

به پرتفولیو خود به چشم یک آلبوم موسیقی نگاه کنید، نه یک تک اهنگ! به این دلیل که در موسیقی نیز آلبوم هایی که شامل یک داستان یا یک موضوع اصلی مشترک بین تمامی آهنگ ها هستند، موفق تر بوده اند. پس با این دید به ساختن پورتفولیو اختصاصی خود بپردازید.

 

6. محتوا

در یک پورتفولیو ایده آل شما باید سعی کنید موفق ترین و با کیفیت ترین کار های خود را به اشتراک بگذارید، نه تمامی آنها را. طبیعتا پیش می آید که به دلیل عجله ی کارفرما یا مسائل دیگر، پروژه ای را به او تحویل دهید که یک نمونه کار خوب تلقی نشود. پس بهتر است، مواردی که از این قبیل هستند را در پورتفولیوی خود لحاظ نکنید.

در زمان نگاه کردن به یک پورتفلیو این تعداد کار ها نیست که بیننده را جذب می کند، بلکه کیفیت آنها است. تعداد بالا ی کار ها فقط سایه ای بر یکدیگر می اندازند و تاثیر مخرب دارند. پس فراموش نکنید که محتوای خوب مهمترین چیز برای ساختن پورتفولیو است.

 

7. تدوین، تدوین، تدوین

هیچ وقت پورتفلیو خود را بدون تدوین کردن با توجه خواسته ی مشتری برای کسی ارسال نکنید. این موضوع فقط از اعتبار شما کم می کند و شما را فردی بی تفاوت نسبت به تصویری که از خود به جا می گذارد نشان می دهد و خب یک کارفرما چرا باید فردی را استخدام کند که به تصویری که از خود به جای گذاشته است اهمیت نمی دهد؟ پس تدوین خوب را برای ساختن پورتفولیو خود دست کم نگیرید.

 

8. خودتان را نشان دهید

یک کارفرما می خواهد بداند که شما کیستید و همینطور می خواهد بداند که به عنوان یک کارمند چه مقدار خوب هستید. پس تلاش کنید تا حد امکان خود را نشان دهید، اما نه بیش از حد. به این دلیل که، این یک پورتفولیو حرفه ای است، نه صفحه ای از شبکه ی اجتماعی شما.

 

9. پورتفولیو خود را به روز نگه دارید

ضروری است که پورتفولیو شما از کار های اخیر و جدید شما تشکیل شده باشد و منابع آن و بلاگ های آن همگی نیاز به به روز رسانی روزانه دارد، پس برای به روز رسانی مرتب آن آماده باشید.

 

 

سخن آخر

ساختن پورتفولیو قدم اول در راستای پیدا کردن شغلی بهتر است. پس به همین دلیل شما باید همیشه به دنبال انجام کار های بهتر و بزرگتری باشید تا بتوانید توانایی خود را در آنها استفاده کنید، و پورتفولیو خودتان را با کار هایی بهتر و حرفه ای تر پر کنید.

 

چندین مثال از پوتفولیو های قوی از طراحان برجسته ی دنیا :

– http://robinmastromarino.com/
– https://activetheory.net/home
– https://locomotive.ca/en

 

 

منبع مطلب : 9 Clever Ways to Achieve a Kick-Ass Portfolio ترجمه شده توسط آموزش روشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *