فضای ذخیره سازی ابری چیست ؟ در دنیای دیجیتالی امروز، نگه داشتن اطلاعات و دیتاها در کامپیوتر یا جا به جایی آنها با فلش و سی دی، نه تنها منسوخ شده، بلکه امنیت کافی نیز ندارد. تصور کنید شما مجموعه ای از دیتاها و اطلاعات شخصی و کاری خودتان را در کامپیوتر یا لپ تاپ شخصی تان نگه داری می کنید. اگر خدایی نکرده کامپیوتر شما بصورت اتفاقی خراب شود یا لپ تاپتان به سرقت برود، چکار می کنید ؟
تصور کنید که بک آپ کامل اطلاعاتاتتان را هم داخل فلش مموری یا هارد اکسترنال نگهداری می کنید و آنها هم به دلیل استفاده ی نادرست خانواده تان یا به دلیل ضربه خوردن یا حتی گم شدن، دیگر قابل استفاده نیستند. آن موقع شما می مانید و حسرت اطلاعاتی که ممکن بود بتوانید بهتر از آنها نگهداری کنید.
اهمیت استفاده از فضاهای ذخیره سازی ابری
حالا متوجه می شوید داشتن یک فضای ابری از چه نظر برایتان حائز اهمیت است. اینکه شما توسط سرویس دهنده ی بزرگ دنیا، یک فضای مجازی و اختصاصی برای خودتان داشته باشید و تمام اطلاعاتتان را در آنجا نگهداری کنید، این اطمینان خاطر را به شما می دهد که دیتاها و فایل های شما هیچ زمانی نابود نمی شود و هیچ کسی به غیر از شما نمی تواند به آنها دسترسی داشته باشد.
یکی دیگر از مزایای ذخیره سازی ابری فایل ها این است که ممکن است شما در سفر باشید و به کامپیوتر یا سایر بک آپ های خودتان دسترسی نداشته باشید؛ ولی خیلی نیاز باشد که فایل هایتان در دسترس شما باشند. اینجاست که ارزش فضای ذخیره سازی ابری را درک می کنید، چرا که شما را محدود به مکان یا دیوایس خاصی نمی کند و هر زمان که تمایل داشته باشید و با هر کامپیوتری که باشید، می توانید بلافاصله به فایل هایتان دسترسی پیدا کنید.
یکی دیگر از مزایای این فضای ابری این است که ممکن است شما بخواهید بخشی از دیتاهای تان را با مشتری یا همکاران یا خانواده خود به اشتراک بگذارید و راه مناسبی به جز انتقال آن با هارد اکسترنال و فلش مموری به ذهنتان نرسد. این مورد نیز با استفاده از فضاهای ابری بسیار ساده است. در واقع تمام کاری که باید انجام بدهید این است که روی فولدر یا فایلی که می خواهید با دیگران به اشتراک بگذارید کلیک کنید و اجازه ی دسترسی آن را به یک آدرس ایمیل خاص بدهید.
حالا که دانستیم فضای ابری دقیقا چه مزایایی برایمان دارد، با ما همراه باشید تا تعدادی از بهترین فضاهای ذخیره سازی ابری در سال 2020 را با ذکر مزایا و معایب آنها، با هم بررسی کنیم.
1. IDrive
آی درایو یکی از قابل اعتماد ترین سرویس های ذخیره سازی ابری در حال حاضر است.
فضای ذخیره سازی : 5 – 12 گیگابایت | فضای ذخیره سازی رایگان : حداکثر 5 گیگابایت
مزایای IDrive :
• استفاده سریع و آسان
• امنیت بسیار بالا
• تهیه ی بک آپ فیزیکی در صورت نیاز شما
معایب IDrive :
• سیستم احراز هویت دو عاملی ندارد.
ما فکر می کنیم IDrive در حال حاضر بهترین سرویس ذخیره سازی ابری است. اگر اولویت اصلی شما برای داشتن یک ذخیره ساز ابری، داشتن یک سیستم پشتیبانی آنلاین مطمئن است، آی درایو بهترین گزینه است. IDrive به طور مداوم تمام فایل ها و دیتاهای شما را با سرور های خود همگام سازی می کند. همچنین سرویس پشتیبانی رایگان آن با نام IDrive Express به شما کمک می کند که اگر به هر دلیلی تمام فایل های خودتان را از دست بدهید، بک آپ فیزیکی آن را که بر روی یک هارد قرار گرفته است، در اختیار شما قرار می دهد.
همچنین شایان ذکر است که اگر به طور تصادفی یکی از فایل های مهم خودتان را از روی آی درایو حذف کنید، به طور خودکار از روی سرور این شرکت حذف نمی شود و تا 30 نسخه ی قبل از کلیه ی فایل های شما، بصورت یک بک آپ در سیستم پشتیبان گیری این شرکت به جا می ماند.
یکی دیگر از ویژگی های جالب آی درایو، سیستم تشخیص چهره است که امکان سازماندهی عکس ها و تصاویر شما را آسان تر می کند و قابلیت اشتراک گذاری فایل های شما از طریق ایمیل، فیس بوک یا توییتر نیز، وجود دارد.
2. Degoo Cloud
دیگو یکی از بهترین گزینه های رایگان فضای ذخیره سازی ابری است که امکانات خاصی را نیز در ازای پرداخت مشتری، برای ایشان فراهم می کند.
فضای ذخیره سازی : 100 گیگابایت – 10 ترابایت | فضای ذخیره سازی رایگان : 100 گیگابایت
مزایای Degoo Cloud :
• 100 گیگابایت فضای ذخیره سازی ابری به صورت کاملا رایگان
• رابط مستقیم
• در اکثر سیستم عامل های تلفن همراه کار می کند.
معایب Degoo Cloud :
• نرم افزار دسکتاپ برای آن وجود ندارد.
• سرعت آپلود فایل ها متغیر است.
Degoo Cloud یکی از بهترین گزینه های رایگان ذخیره سازی ابری در تجارت را ارائه می دهد. سرویس رایگان آن 100 گیگابایت فضا در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید فایل ها و عکسهای خودتان را در آنجا قرار دهید. همچنین رمزگذاری 256 بیتی AES و همچنین تایید هویت دو عاملی را از طریق حساب Google برای شما فراهم نموده است.
به عنوان یک سرویس متمرمز بر روی عکاسی ( که البته فایل های دیگر شما را هم پشتیبانی می کند ) برخی از ابزارهایی که برای مدیریت تصاویر شما و یا یافتن بهترین تصاویر شما فراهم می کند، بسیار جالب هستند. همچنین در صورت نیاز به فضای ذخیره سازی رایگان بیشتر، می توانید با دعوت دوستان خود به این سرویس، به ازای هر نفر 5 گیگابایت فضای اضافه دریافت کنید ( حداکثر تا 500 گیگابایت )
چند نکته وجود دارد که باید در مورد حساب رایگان این سرویس بدانید :
اولا که این سرویس از تبلیغات تصویری و متنی درآمد زایی می کند و زمانی که حساب شما رایگان است، مجبور هستید تا این تبلیغات را ببینید. همچنین اگر حساب شما 90 روز غیرفعال باشد و فعالیتی نداشته باشد، بسته خواهد شد.
3. Dropbox
خدمات خاص با آپشن های بسیار زیاد و بستر تجاری گسترده
فضای ذخیره سازی : 2 گیگابایت – نامحدود | فضای ذخیره سازی رایگان : 2 گیگابایت
مزایای Dropbox :
• ابزارهای همکاری تجاری فوق العاده
• رابط کاربری روان و ساده
• گزینه های متعدد برای اشتراک گذاری
معایب Dropbox :
• ارزان تر از بسیاری از سرویس ها
دراپ باکس یکی از قدیمی ترین سرویس های ذخیره سازی ابری است، عجیب است که تا به حال شخصی از فضای ذخیره سازی رایگان این سرویس استفاده نکرده باشد ( البته فضای 2 گیگابایتی این روزها ظرفیت زیادی به حساب نمی آید )
دراپ باکس جدا از سیستم کاربر پسندی که دارد، بسیار ایمن است. از هر پلتفرم و سیستم عاملی که وجود دارد و تقریبا هر پسوندی که برای فایل ها و دیتاها وجود دارد را پشتیبانی می کند.
اگر در مجموعه ی خود به امکانات اشتراک گذاری و آپلود فایل های بزرگ خاصی نیاز دارید، حتما سری به upmarket Dropbox Business بزنید. امکانات خاصی که در آن بخش وجود دارد و همچنین قابلیت ارسال فایل های با حجم 100 گیگابایت، برای مجموعه های بزرگ بسیار جذاب است.
Dropbox در چند سال گذشته خدمات خود را گسترش داده و ابزارهایی مانند Dropbox Paper را برای همکاری های آنلاین و ابزار Dropbox Spaces را برای جمع آوری فایل ها در محتوای ابری، اضافه کرده است. همچنین دراپ باکس با قابلیت جستجوی قدرتمندی که دارد، مسئولیت پیدا کردن سریع فایل هایتان را بر عهده می گیرد.
دراپ باکس بیزینس با حجمی در حدود 3 ترابایت برای یک حساب حرفه ای فردی با 19.99 پوند در ماه شروع می شود و برای تیم های سه نفره یا بیشتر با 18 پوند به ازای هر کاربر در ماه، فضای نامحدودی را در اختیارتان قرار خواهد داد.
4. pCloud
اگر پرداخت هزینه در ازای اشتراک دائمی یک سرویس را نیاز دارد، پی کلاد بهترین گزینه است.
فضای ذخیره سازی : 10 گیگابایت – 2 ترابایت | فضای ذخیره سازی رایگان : حداکثر 10 گیگابایت
مزایای pCloud :
• اشتراک دائمی و بدون زمان
• رابط بصری زیبا
• سیستم ارزشمند
معایب pCloud :
• کمبود ابزارهای همکاری
اینکه شما یک فضای 500 گیگابایتی یا 2 ترابایتی خریداری کنید و یک بار هزینه ی آن را پرداخت کنید و تا آخر عمر بتوانید از آن استفاده کنید معقول نیست ؟
شاید با شنیدن این مورد به پی کلاد مشکوک شوید، ولی خب وقتی بدانید که این شرکت حدود 20 سال است که فعالیت می کند، ممکن است خیالتان راحت شود.
pCloud تقریبا از تمامی فرمت های فایل ها پشتیبانی می کند و گزینه ی مناسبی برای به اشتراک گذاشتن فایل های حجیم است. همچنین این سرویس دارای یک پخش کننده ی اختصاصی ویدیو و فایل های صوتی است که بدون نیاز به خارج شدن از سرویس، می توانید آنها را مشاهده کنید.
یکی دیگر از مزایای پی کلاد استفاده از رمزگذاری 255 بیتی AES است و از تمام فایل های شما 5 نسخه بک آپ در سرورهای مختلف خود ذخیره می کند تا از نظر امنیت آن خیالتان راحت باشد. همچنین شما می توانید مبلغ اندکی را بصورت ماهانه به این سرویس دهنده فضای ابری پرداخت کنید تا قابلیت pCloud Crypto را در اختیار شما قرار دهد تا خودتان هم بتوانید امنیت فایل هایتان را بهبود ببخشید.
5. Zoolz
یک ذخیره ساز ابری با کیفیت بالا و مقرون به صرفه
فضای ذخیره سازی : حداکثر 5 ترابایت | فضای ذخیره سازی رایگان : 10 گیگابایت
مزایای Zoolz :
• بسیار مقرون به صرفه
• نسخه سازی FIle
• آپشن های گوناگون برای مدیریت فایل ها
معایب Zoolz :
• بدون 2FA
• بک آپ زنده ( Live ) ندارد.
یکی از مقرون به صرفه ترین و بهترین سولوشن های ذخیره سازی ابری، زولز است. ابزاری آسان برای استفاده ی کاربران دارد که گزینه های زیادی برای مدیریت در اختیارشان قرار می دهد.
Zoolz یک شرکت مستقر در انگلستان است. این شرکت یکی از گزینه های که در اختیار شما قرار می دهد Cold Storage را ذخیره سازی سرد است. ذخیره سازی سرد به این معناست که فایل هایی که اغلب شما نیاز به آنها ندارید و ممکن است دیر به دیر به آنها مراجعه کنید و فقط بخواهید در آنجا ذخیره اش کنید، هزینه ی ذخیره ی کمتری برایتان در پی خواهند داشت.
کاربرانی که به دنبال سیستمی هستند که همیشه آنلاین باشد، امنیت قدرتمندی برای فایل هایش در نظر بگیرد و قیمت های رقابتی خوبی داشته باشد، Zoolz را انتخاب می کنند.
6. OneDrive
یک سولوشن ذخیره سازی ابری آسان برای ویندوز 10
فضای ذخیره سازی : 5 گیگابایت – نامحدود | فضای ذخیره سازی رایگان : حداکثر 5 گیگابایت
مزایای OneDrive :
• قابلیت استفاده از ویژگی WindowsFile restoration
معایب OneDrive :
• فقط 5 گیگابایت فضای رایگان برای ذخیره سازی در اختیار کاربر قرار می دهد.
اگر کاربر ویندوز 10 هستید، OneDrive شرکت مایکروسافت روشی آسان برای ذخیره فضای ابری در اختیار شما قرار می دهد. از آنجایی که وان درایو در File Explorer ساخته شده، بنابراین شما می توانید بلافاصله با 5 گیگابایت فضای ذخیره سازی آنلاین، بصورت رایگان کار بک آپ گیری از اطلاعاتتان را شروع کنید.
با توجه به فضای کمی که این سرویس به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد، بهترین کار بک آپ گرفتن از فایل های متنی که توسط برنامه ی Office پشتیبانی می شوند، است.
7. Apple iCloud
یک گزینه ی مناسب برای ذخیره سازی فایل های طرفداران اپل
فضای ذخیره سازی : 5 گیگابایت – 2 ترابایت | فضای ذخیره سازی رایگان : حداکثر 5 گیگابایت
مزایای Apple iCloud :
• ساخته شده برای MacOS و iOS
• سیستم ارزشمند و کاربردی
معایب Apple iCloud :
• فضای ذخیره سازی محدود
• گزینه ی مناسبی برای اشتراک گذاری فایل ها نیست.
iCloud اپل مانند رقیب مایکروسافت خود ( وان درایو ) 5 گیگابایت فضای ذخیره رایگان آنلاین در اختیار شما قرار می دهد که برای تهیه بک آپ از گوشی آیفون شما تقریبا مناسب است. هرچند که فضای کافی برای بک آپ گرفتن از عکسهای شما را فراهم نمی کند. با این حال، با پرداخت هزینه های مناسبی می توانید حجم اولیه خود را افزایش دهید.
همانطور که از اپل انتظار دارید، آی کلاد به خوبی با سیستم عامل های MacOS و iOS مچ شده است. همچنین اسناد iWork شما که در iCloud ذخیره می شوند، با استفاده از تمام دستگاه های شما قابل دسترسی باشند.
یکی از دلایلی که آی کلاد در حال طی کردن یک روند نزولی است این است که فقط یک سرویس ذخیره سازی است و امکان اشتراک گذاری فایل ها در خارج از خانواده ی اپل وجود ندارد. در واقع اگر شما می خواهید یک سرویس ابری داشته باشید که بتوانید فایل ها و دیتاهای خود را با دوستان یا مشتریانتان به اشتراک بگذارید، باید از گزینه ی دیگری استفاده کنید.
8. Google Drive
مهمترین چیزی که در مورد گوگل درایو وجود دارد این است که یکی از سرویس های کمپانی دوست داشتنی گوگل است !
فضای ذخیره سازی : 15 گیگابایت – 30 ترابایت | فضای ذخیره سازی رایگان : حداکثر 15 گیگابایت
مزایای Google Drive :
• فضای ذخیره سازی رایگان 15 گیگابایتی
• مچ شده با سیستم عامل اندروید
معایب Google Drive :
• رابط کاربری وب دست و پا گیر
برای کاربران Android یا Chromebook، بهترین انتخاب برای ذخیره سازی ابری Google Drive است. چرا که با هر دو سیستم کاملا مچ شده است. تقریبا تمام افراد، یک حساب گوگل دارند و حتی اگر از سرویس ایمیل گوگل یعنی Gmail استفاده نکنند، ولی می توانند به سادگی به سراغ گوگل درایو بروند و از فضای 15 گیگابایتی رایگان این سرویس استفاده کنند.
یکی از مزایای مهم گوگل درایو این است که هم برای ویندوز و هم مکینتاش، نرم افزار دسکتاپ دارد که به شما این امکان را می دهد تا با چند کلیک فایل هایتان را آپلود، سینک و اشتراک گذاری کنید. همچنین از طریق رابط وب این سرویس نیز می توانید همین کارها را انجام دهید، هرچند از نظر بسیاری رابط وب این سرویس بسیار دست و پا گیر و خسته کننده است.
هزینه ی اشتراک در Google Drive :
پایه ( 30 گیگابایت ) : 6 دلار / 4.60 پوند در ماه
بیزینس ( نامحدود ) : 12 دلار / 9.20 پوند در ماه
سرمایه گذاری ( نامحدود ) : 25 دلار / 20 پوند در ماه
9. Box
فضای ذخیره سازی نامحدود برای کاربران تجاری ( بیزینس )
فضای ذخیره سازی : 100 گیگابایت – نامحدود | فضای ذخیره سازی رایگان : 10 گیگابایت
مزایای Box :
• فضای ذخیره سازی نامحدود در اکثر پلن ها
• مچ شدن کامل با بسیاری از اپلیکیشن ها
• محافظت در برابر از بین رفتن دیتا ها
معایب Box :
• محدودیت 250 مگابایت در حساب های کاربری رایگان
اگر به معنای واقعی کلمه به کل فضای ذخیره سازی ابری برای بیزینس خود نیاز دارید، Box انتخاب بسیار مناسبی است. به استثنای پلن اولیه ی Boxسایر پلن های این سرویس، فضای ذخیره نامحدود ارائه می دهند که باعث می شود در مقایسه با سایر رقیب های خود در این عرصه برنده باشد.
باکس همچنین برخی از گزینه های امنیتی قدرتمند و همچنین محافظت در برابر از بین رفتن داده ها را در اختیار شما قرار می دهد و توسط بسیاری از برنامه های اصلی مانند Office 365 و Google Docs پشتیبانی می شود و یکپارچگی مستقیم با برنامه های دیگر مانند G-Suite و AutoCAD دارد. همچنین یک سرویس سینک کننده دیتا ها به نام Box Sync برای Mac و Windows و همچنین Android وجود دارد.
تنها نکته ی منفی این سرویس این است که برای استفاده ی شخصی مناسب نیست. چرا که فضای کمی را بصورت رایگان و با پلن اولیه خود در اختیارتان قرار می دهد.
10. Mega
این ذخیره ساز ابری، یکی از سخاوتمندانه ترین فضای رایگان ذخیره سازی را در اختیار شما قرار می دهد.
فضای ذخیره سازی : 50 گیگابایت – 8 ترابایت | فضای ذخیره سازی رایگان : حداکثر 50 گیگابایت
مزایای Mega :
• مقدار زیاد فضای ذخیره سازی رایگان
• استفاده ی آسان
• اپن سورس بودن
معایب Mega :
• گزینه های همکاری ضعیف
فضای ذخیره رایگان می خواهید ؟ مگا سرویسی است که 50 گیگابایت فضای ذخیره سازی رایگان در اختیار شما قرار می دهد. همچنین سرویس های پریمیوم این شرکت نیز، قیمت های بسیار مناسب و سخاوتمندانه ای دارند.
هر دو اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ این سرویس دهنده، قابلیت آپلود فایل و همگام سازی را دارند و باعث می شوند در هر کجایی که باشید، به سادگی بتوانید به فایل های خود دسترسی داشته باشید. همچنین امنیت بسیار بالایی که Mega برای سرویس های خود ارائه می دهد، آن را برای کاربران جذاب تر نموده است.
مگا چندین بک آپ از فایل های شما را در سرویس های خود نگهداری می کند و ادعا می کند که هر چیزی را که ذخیره می کنید، قبل از آپلود شدن بر روی سرورهای این شرکت، در دستگاه شما رمزگذاری می شوند.
در صورت وجود هرگونه آسیب پذیری مگا به دلیل اپن سورس بودن، توسط سایر کاربرانش شناسایی می شود و این مسئله نیز امنیت شما را بالاتر خواهد بود.
منبع مطلب : The best cloud storage in 2020 نوشته شده توسط Jim McCauley ترجمه شده توسط آموزش روشا
4 پاسخ
سایت مگا بهم ایمیل داده که میگه باید هزینه پرداخت کنی وگرنه تا 30 روز دیگه تمام اطلاعاتم پاک میشه
دروغ میگه 50گیگ رایگانه
تا یه مدتی رایگانه بعدش باید پول بدی بخری وگرنه حجمش رو به 15گیگ کاهش میده
چه حجمی از فضاشون رو استفاده کردید ؟
میگفت اگه مشخصات کاربری رو کامل کنی و شماره تلفن ثبت کنی فلان قد حجم رایگان دیگه میدیم من تا حدود 100گیگ فضای رایگان ازشون گرفته بودم، که بعد از مدتی دیدم حجمش کم شده و شده دقیقا به اندازه حجمی که آپلود کردم حدودا 69گیگ
ایمیلشون که اومد خواستم مقداری رو پاک کنم و به اندازه همون حجم 50گیگ رایگانشون بکنم اما اجازه پاک کردن هم نمیده بهم
و روی اکانت اپلیکیشن موبایلم زده که 69گیگ از 15گیگ
یعنی فقط 15گیگ فضای رایگان فکر کنم داشته باشم
اصلا نفهمیدم چیه قضیه
تا اونجایی که بنده میدونم اگر تا 50 گیگ رو استفاده کنید صرفا، مشکلی پیش نمیاد و حجم کم نمیشه؛ ولی خب متاسفانه خیلی از این سرویس ها، روش های اینطوری دارن که کاربر رو ترغیب میکنن تا اطلاعات بیشتری اضافه کنه و بعد از اون میگن خب حالا که اضافه کردی باید هزینه ش رو پرداخت کنی.
تنها راه حلی که برای این مورد به ذهنم میرسه این هست که یه اکانت جدید درست کنید توی سایت مگا و نهایتا تا 50 گیگ اطلاعات واردش کنید و اگر چیزی رو گفت اضافه کنی که حجم اضافه میشه این کار رو نکنی. اون موقع دیگه دلیلی برای کم کردن حجم وجود نداره.