در عصر تکنولوژی و دیجیتالی که ما در آن زندگی می کنیم که تاثیر بسیاری روی نحوه ی زندگی کردن ما و نحوه ی کار کردن ما گذاشته است، عجیب است که تعداد بسیار محدودی از صاحبان کسب و کارهای کوچک به داشتن یک وب سایت فکر می کنند. آیا مزیت داشتن وب سایت برای کسب و کار خود را می دانید ؟
باور کردن آن سخت است که فقط 46% از کسب و کارهای کوچک وب سایت دارند. این آمار زمانی که ما میفهمیم مردم 6 ساعت از شبانه روز خود را در اینترنت سپری می کنند، یک مقدار گیج کننده می شود ! البته لازم به ذکر است که این آمارهایی که ذکر می کنیم، به دلیل اینکه این مطلب ترجمه شده توسط آموزش روشا از مقالات خارجی است، مربوط به کشورهای اروپایی و آمریکایی می باشد و آمار واقعی آن در ایران، بسیار بسیار کمتر از آمارهایی است که در این مطلب مطالعه می کنید.
بر اساس آماری در سال 2014، 41% از صاحبان کسب و کارهای کوچک فکر می کنند که آنها احتیاجی به داشتن یک وب سایت ندارند. این به این معنا است که آنها از مزیت های داشتن یک وب سایت خبر ندارند.
این مطلب برای پرداختن به این موضوع آماده شده است.
1. اعتبار کسب و کار شما را افزایش می دهد.
به وب سایت به چشم آدرس آنلاین خودتان نگاه کنید. وب سایت مکانی است که مشتری های شما و همکارانتان به آن سر می زنند تا شما را در دنیای آنلاین پیدا کنند.
صفحه ی “اصلی” وب سایت شما ارزش برند شما را مشخص می کند، صفحه ی “درباره ی ما” به بیننده ها همه چیز را درباره ی کسب و کار شما توضیح خواهد داد و صفحه ی “تماس با ما” همگان را مطلع می کند که چطور با شما ارتباط برقرار کنند.
یک وب سایت به کار شما مشروعیت می بخشد و اعتبار شما را افزایش می دهد. به کسب و کار شما هویتی بصری می بخشد که قابل انتقال است و همیشه وجود دارد.
داشتن یک صفحه ی اینستاگرام یا فیس بوک، برای افزایش اعتبار شما کافی نخواهد بود. بر حسب تحقیقاتی در سال 2015، 84% از مصرف کنندگان کالاهای مختلف بر این باورند که داشتن یک وب سایت کسب و کار شما را بیشتر از داشتن یک صفحه ی اجتماعی معتبر می کند.
داشتن یک وب سایت به این معنا است که شما دامنه (domain) خود را دارید و داشتن دامین به معنای این است که می توانید برند ایمیل داشته باشید که همان ایمیل با آدرس مشخص خودتان است. آمار نشان داده است که برند ایمیل ها 65% بیشتر از ایمیل های عادی جواب دریافت می کنند.
2. کسب و کار شما را می سازد.
قبل از آنکه پهنای باند تکنولوژی انقدر گسترده باشد در سال 2004، وب سایت ها برای مارکتینگ و اهداف اطلاعاتی ساخته می شدند. آنها مانند بروشوری بودند که شما آن را فقط برای بهتر بودن از رقبای خود می ساختید، اما خیلی فکر و هدف پشت محتوای سایت ها نبود.
اما با گذشت زمان و گسترش اینترنت و تاثیر شبکه های اجتماعی و محبوبیت تلفن های هوشمند، وب سایت ها تبدیل به ابزاری ضروری برای کسب کار شما شدند.
- داستان خود را به اشتراک بگذارید – با توجه به گفته های Daniel kahneman (روانپزشک – برنده ی جایزه ی نوبل )
مصرف کننده ها از برند هایی خرید می کنند که می توانند ارزش های خود را با آن همسو کنند.
یک وب سایت می تواند راهی باشد تا شما برای مصرف کننده های خود توضیح دهید که به چه دلیل این کسب و کار را شروع کردید و چه اهدافی را دنبال می کنید.
- مشتری جذب کنید – 36% از مصرف کننده ها ترجیح می دهند با کسب و کارهایی کار کنند که وب سایتی فعال دارند و با تفاوت زیاد فقط 21% از مصرف کننده ها با کسب و کار هایی که بدون وب سایت فعالیت می کردند، حمایت کردند. یک وبسایت به شما امکان می دهد تا تجربه ها و تخصص خود را برجسته کنید.
- تیم خودتان را پیدا کنید – آیا شما به دنبال افرادی هستید تا به شما کمک کنند کسب و کار خودتان را بهتر اجرا کنید؟
صفحه ی “همکاری با ما” توانایی این را دارد تا در کمترین زمان برای شما کاندیدا هایی که آماده برای همکاری با شما هستند را تعبیه کند. از دنبال کننده های خودتان در صفحه های اجتماعی بخواهید تا فرمی را برای همکاری در وب سایت شما پر کنند، بی شک افراد مشتاق زیادی را پیدا خواهید کرد.
3. حضور خود را در دنیای آنلاین تقویت کنید.
با هم آماری را مطالعه می کنیم که تعجب آور است :
از 7.4 میلیارد جمعیت کره ی زمین، 3.5 میلیارد آنها 47% زمان خود را آنلاین هستند. آنها در جستجوی اطلاعات هستند یا در حال وقت گذراندن در شبکه های اجتماعی و خرید از طریق تبلیغات اینترنتی هستند.
این عدد با توجه به بیشتر وابسته شدن انسان ها به موبایل های هوشمند خود و جستجو در اینترنت به وسیله ی آن، روزانه در حال رشد است. انتظار می رود تا آخر سال 2020 تعداد تلفن هوشمند در جهان به 6.1 میلیارد برسد.
اگر کسب و کار شما وب سایت ندارد شما دارید از پول سازی کسب و کار خودتان جلوگیری می کنید. وب سایت شما باید یک وب سایت ریسپانسیو ( Responsive ) باشد، یعنی بازدید کننده ها بتوانند از طریق موبایل ها و تبلت ها نیز به وب سایت شما سر بزنند. آمار ها می گویند 65% از ترافیک های اینترنتی از طریق گوشی های موبایل هستند.
یک وبسایت ریسپانسیو به شما کمک می کند تا از فرصت های اینترنت به روش های زیر استفاده کنید.
- تقویت رتبه بندی جستجو : با بهینه سازی وب سایت خودتان، در موتور های جستجو ( مانند Google ) راحت تر پیدا خواهید شد.
- توضیح محتوا : با تولید محتوا های خاص و مرتبط با کسب و کار خود، برای مردم دلیلی ایجاد کنید تا از وب سایت شما دیدن کنند.
- 24 ساعت روز / 7 روز هفته باز باشید : بر عکس کسب و کار های سنتی که ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر باز هستند، با داشتن یک وب سایت می توانید 24 ساعت روز و 7 روز هفته و حتی در تعطیلات در حال فروش اجناس و خدمات خود باشد.
- انعطاف پذیرتر باشید : اگر نمی خواهید حتی یک مشتری را از دست بدهید و می خواهید که عوامل شما همیشه از طریق اینترنت با مشتری های شما در ارتباط باشند می توانید در وب سایت خودتان قسمتی برای چت آنلاین یا پشتیبانی از طریق ایمیل ایجاد کنید.
4. با بازار مد نظر خودتان ارتباطی محکم بسازید.
وفاداری از سمت مشتری شما وقتی اتفاق می افتد که آنها احساس کنند که با شرکتی طرف هستند که نیاز های آنها را درک می کند و فقط به دنبال کسب سود نیست و برای رفع نیاز مشتری فعالیت می کند.
- اجازه دهید تا بازار مد نظر شما، شما را بشناسد : برای انجام این کار می توانید از بازخوردها (Feedback) استفاده کنید، برای مثال صفحه ای تعبیه کنید تا ایده ها و نظرات در آن تبادل شود.
- نیاز بازار را بشناسید : با داشتن وب سایت شما می توانید از مشتری های خود بخواهید تا به ساده ترین حالت ممکن نیاز های خود را با شما به اشتراک بگذارند.
- کسب و کار خود را آموزش دهید : در طراحی وب سایت قانونی به نام 80-20 وجود دارد، قانون 80-20 به این معنی است که محتوا های شما باید 80% مرتبط باشد و درباره ی نیاز های مشتری شما باشد، در حالی که 20% از محتوا های شما باید کسب و کار شما را به مشتری ها آموزش دهد و آگاه کند.
- خدمات پس از فروش خود را تقویت کنید : با داشتن یک وب سایت راه های زیادی از قبیل ایمیل، شبکه های اجتماعی، تلفن کردن و همچنین چت آنلاین در وب سایت، در اختیار خریدار شما قرار می گیرد و این موضوع دلیلی دیگر برای افزایش اعتبار شما است.
5. راهکاری کارآمد برای ارتقای کسب و کار شما
اگر هنوز از راهکار های سنتی برای بازاریابی استفاده می کنید، پول و انرژی و منابع با ارزش دیگری را هدر می دهید. در حالی که روش های سنتی هنوز محبوبیت زیادی دارند، قیمت آنها بالاتر از روش های نوین است و بازدهی آنها کمتر و این موضوع که بازاریابی های سنتی مانند تراکت ها و پوستر ها در نهایت سر از سطل آشغال در می آورند، غیر قابل انکار است.
بازاریابی آنلاین سرعت بیشتری دارد و قیمت مقرون به صرفه تری دارد و روش های زیادی برای انجام آن وجود دارد اما بدون داشتن یک وب سایت تمام این متود ها سریعا ناموفق خواهند شد.
تمام بازاریابی های آنلاین شما مقصدی نیاز دارد که مشتری شما را به آن سمت راهی کند. آن مقصد وب سایت شما است و هدف بازاریابی های شما بالا بردن محبوبیت و ترافیک وب سایت شما خواهد بود.
- شبکه های اجتماعی : از 3.5 میلیارد نفری که روزانه آنلاین می شوند، 67% آنها در حال وقت گذرانی در شبکه های اجتماعی هستند. ( فرصتی مناسب برای بازاریابی و راهی کردن آنها به وب سایتتان )
- بلاگینگ : کمپانی هایی که در ماه 16 مطلب و مقاله در وب سایت خود آپلود می کنند، 4.5 برابر نتیجه ی بیشتری از کمپانی های که 0-4 بلاگ در ماه پست میکنند، می گیرند.
- بازاریابی از طریق ایمیل : در سال اخیر، بازاریابی از طریق ایمیل 40 برابر موفق تر از بازاریابی در شبکه های اجتماعی بوده است.
- استفاده از ویدیو : یک ویدیویی که توانایی توضیح خدمات و یا کالای شما را داشته باشد، 80% درصد درک مشتری را از کار شما بالا می برد. نهایتا زمانی که شما صرف بازاریابی آنلاین می کنید هدر نخواهد رفت و شما همیشه توانایی استفاده از آن را دارید.
6. شهرت خود را به عنوان یک قدرت افزایش دهید.
اگر کسب و کار شما بازاری پر رقابت دارد، یک وب سایت توانایی این را دارد که به شما کمک کند تا خود را به عنوان یک قدرت در آن صنعت مشهور تر کنید.
دلیلی برای این موضوع وجود دارد که بلاگینگ یکی از مهم ترین روش ها در بازاریابی آنلاین است، با هم دیگر چند آمار را در این باره می خوانیم :
- وب سایت هایی که بلاگینگ می کنند 434% بیشتر صفحات ایندکس شده دارند.
- 47% از کسانی که قصد خرید دارند، 3 الی 5 مطلب در وب سایت قبل از خرید خود می خوانند.
- 61% از خریداران گزارش کرده اند که مقالات و مطالب یک وب سایت در تصمیم خرید آنها تاثیر گذار بوده است.
7. وب سایت، سیستمی برای فروش
برای مثال یک شبکه ی اجتماعی مثل اینستاگرام را تصور کنید، فروش در یک شبکه ی اجتماعی بسیار سخت تر از فروش در یک وب سایت است. به این دلیل که مکانیسم و سیستمی برای این کار طراحی نشده است.
برای مثال : خریدار شما اول باید برای شما دایرکت بفرستد، بعد از آن وقتی کالای مد نظر خود را انتخاب کرد ( برای مثال سوالاتی درباره ی سایز یک لباس داشته است )، شما باید روش پرداختی برای خریدار تعیین کنید که شاید از دیدگاه مشتری شما آن روش امن و قابل اعتماد نباشد. اما در یک وب سایت قابلیت این وجود دارد که مشتری مستقیم از درگاه های بانکی مطمئن پرداخت خود را انجام دهد.
همچنین شما فضایی برای مطلع کردن بازدید کننده های خود ندارید، برای مثال همان فروشگاه لباس را تصور کنید، شاید شما نیاز به این داشته باشید که اطلاعات ساده ای مانند راهنمای سایز برای مشتری خود به اشتراک بگذارید، اما فضایی برای آن تعبیه نشده است. پس خریدار شما باید مستقیما با شما ارتباط برقرار کند، که این کار هم غیر حرفه ای است، و هم وقت و انرژی زیادی از شما می گیرد.
8. کار خود را ویترین کنید.
تصور کنید که شغل شما برای مثال ” طراح داخلی ” است. با توجه به شغل شما نمونه کار ها و portfolio شما بصری است و خریداران شما باید شما را از طریق نمونه کار های بصری شما بشناسند.
صفحه ی نمونه کار ها (portfolio) این قابلیت را به شما می دهد که به هر صورتی که مد نظر شماست و هر تعدادی که نیاز دارید آن را به نمایش بگذارید.
برای بهتر شدن و تقویت صفحه ی نمونه کار ها، شما می توانید از بازخوردها و feedback های مشتری های پیشین خود استفاده کنید، تا علاوه بر ایجاد اعتماد بیشتر بین خود و مشتری، تجربه ی خود را در کار نیز ویترین کنید.
9. کسب و کار خود را پیگیری کنید.
یکی از بزرگترین مزایای داشتن یک وب سایت این است که شما می توانید در لحظه عملکرد کسب و کار خود را به صورت بصری ببینید و روش های مختلف را امتحان کنید و نتیجه ی آن را مشاهده کنید.
آنالیتیکس قسمتی از وب سایت است که این قابلیت را به ما می دهد، آنالیتیکس توانایی این را دارد که نحوه ی عملکرد شما را در مدت زمان معینی، به صورت بصری به شما نشان دهد و حتی به شما بگوید که نقاط قوت و ضعف وب سایت شما چه می باشد!
برخی از اطلاعات با ارزشی که از طریق آنالیتیکس شما به آن دست می یابید :
- تعداد بازدید کننده های شما
- تعداد بازدید کننده های خاص یا کسانی که برای بار اول دارند وبسایت شما را مشاهده می کنند.
- بازدید صفحات و برداشت های هر صفحه ی مشخص، که به شما توانایی این را می دهد تا درک کنید مشتری شما و بازدید کننده های وب سایت شما از چه سبک محتوا استقبال می کنند، یا حتی از کدام کالا یا خدمات شما بیشتر استقبال می کنند.
- Bounce Rate : یا تعداد بازدید کننده هایی که وب سایت شما را بلافاصله ترک کردند و یا شناسایی صفحه ی خاصی که باعث شده است که آنها وب سایت را ترک کنند.
- میانگین زمانی که بازدید کننده ی شما زمان گذاشته است و محتوای شما را مطالعه کرده است، که هر چقدر زمان طولانی تر باشد، وب سایت شما بهتر است.
10. برند خود را حرفه ای کنید.
خیلی از صاحبان کسب و کارهای کوچک، اشتباه می کنند و به برندینگ تا لحظه ای که توجه ای به آنها نشده است، نمی کنند.
شما باید قبل از شروع کردن کسب و کار خود، شروع به برندینگ کنید. یک برند به کسب و کار شما کمک می کند تا هویتی داشته باشد و درک آن کسب و کار مشخص را برای مشتری راحت تر می کند.
یک وب سایت یکی از ضروری ترین ابزار های برندینگ شما می باشد :
- در وبسایت ارزش های اولیه برند شما در صفحه ی اصلی (Home Page) قرار می گیرد.
- تکنیک های بهینه سازی وب سایت به شما کمک می کند تا برند شما در موتورهای جستجو راحت تر پیدا شود.
- برند شما از طریق مسیر های مختلف آنلاین همگیر ( Viral ) می شود.
اگر وب سایت در دیدگاه شما به یک ابزار برای بزرگتر کردن کسب و کار خود و پیشرفت شناخته شده است، باید آماده باشید تا روی آن سرمایه گذاری کنید.
آمار ها می گویند، 19% از کسب و کار های کوچک به دلیل صرفه جویی در مخارج وب سایتی ندارند، که این امر در دنیای بازاریابی و مارکتینگ با توجه به آمار هایی که با یکدیگر خواندیم، شدیدا اشتباه است. برای اینکه سرمایه گذاری شما نتیجه دهد، شما باید مطمئن شوید که وب سایت شما به ایده آل ترین حالت ممکن طراحی شده است، ایده آل به معنی سرعت بالا، زیبایی و محتوایی کار آمد است.
گروه تبلیغاتی روشا با نمونه کارهایی چشمگیر، برای طراحی و اجرای یک وب سایت ایده آل برای پیشرفت کسب و کار شما در خدمت شماست.
منبع مطلب : 10 Benefits of a Website for a Small Business نوشته شده توسط Josiah Bussing ترجمه شده توسط آموزش روشا