7 مرحله برای داشتن استراتژی موفق در شبکه های اجتماعی

تعداد بازدید : 3784
استراتژی موفق در شبکه های اجتماعی
لطفا به این مطلب امتیاز دهید

استراتژی موفق در شبکه های اجتماعی – کلمه ی استراتژی ممکن است رسمی و محاسباتی به نظر برسد، اما وقتی با شبکه های اجتماعی ترکیب می شود، باعث می شود تصمیم گیری درستی برای زمان، هزینه و زحماتی که برای تهیه محتوای خود می کشید، داشته باشید و فعالیت هایتان نتیجه بخش باشد. تصور کنید کسب و کار و نام تجاری شما قصد رفتن به مهمانی را دارد.

استراتژی شما این است که کدام لباس را برایش انتخاب کنید، از چه مسیری او را به محل مهمانی برسانید و چه چیزی برای صاحب مهمانی به عنوان هدیه ببرید و در آنجا چگونه سر صحبت با آدم های جدید را باز کنید. 

این بهترین مثالی بود که در این رابطه می توانستیم بزنیم، تا دقیقا مفهوم استراتژی برای شبکه های اجتماعی را متوجه شوید. در این مقاله ما قصد داریم در مورد چگونگی توسعه اهداف، چگونگی تحقیق درباره مخاطبان و رقبا و نحوه ی برنامه ریزی برای تولید محتوا در شبکه های اجتماعی را به شما بگوییم.

 

1. چرا باید در شبکه های اجتماعی حضور داشته باشیم ؟

  هر تجارتی نیاز به حضور در شبکه های اجتماعی را دارد، ولی نه صرفا برای داشتن شبکه های اجتماعی، بلکه برای رسیدن به اهدافی که با واسطه ی این شبکه ها به سادگی می تواند به آنها دست پیدا کند. مثلا فروش بیشتر یا برندینگ قوی تر. زمانی که شما بدانید دقیقا برای چه چیزی قصد حضور در شبکه های اجتماعی را دارید، می توانید با هدف گذاری صحیح و استراتژی دقیق، به چیزی که می خواهید دست پیدا کنید.

دلیل استفاده از شبکه های اجتماعی

Znik

 

 

2. هدف های هوشمندانه برای شبکه های اجتماعی خود تعیین کنید.

خاص : هدف دارای یک روند مشخص، مخاطب و نتایج مورد انتظار است.

قابلیت اندازه گیری هدف : شامل روشهای عددی برای پیگیری و مقایسه پیشرفت شما است.

قابل دستیابی : هدف مشخص شده منطقی و در حد توانایی های کسب و کار شما است.

مربوط : هدف جنبه ای از استراتژی کلی تجارت شما را پیش ببرد.

زمان محدود : هدف دارای یک نقطه شروع و یک نقطه ی پایان باشد.

 

در واقع انتخاب هدف، کار شما را بسیار ساده تر و مسیر دستیابی شما به آن را بسیار هموارتر می کند. به طور مثال شما می گویید : ” ما می خواهیم از شبکه های اجتماعی استفاده کنیم تا فالوور های بیشتری به دست آوریم که تعدادی از محصولات ما را خریداری کنند “

ولی زمانی که هدف های هوشمندانه ای که در بالاتر ذکر کردیم را استفاده کنید، می گویید : ” ما قصد داریم تعداد X عدد محتوا را برای هدف دادن مشتریان ( خاص ) برای بیشتر از X ماه ( مدت زمان مشخص )  تولید کنیم تا فروش خود را برای X محصول به مقدار X% افزایش دهیم ( قابل اندازه گیری، قابل دستیابی ) و می خواهیم این کار را با آنالیز سه ماهه گذشته ( مربوط ) انجام دهیم.

 

هدف گذاری هوشمندانه شبکه های اجتماعی

Evelyne Krall

 

در این بخش می خواهیم برخی از کاربردهای متداول که شبکه های اجتماعی در اختیار شما قرار می دهند را بگوییم. در واقع استراتژی هایی که شما می توانید در شبکه های اجتماعی خود در نظر بگیرید، در اینجا آمده است.

 

تبدیل فروش : استراتژی متمرکز بر بهبود فروش است.

رشد مخاطب : استراتژی متمرکز بر پیدا کردن فالوور های جدید است.

آگاهی از برند : استراتژی متمرکز بر ایجاد یا انتشار اطلاعات در مورد یک نام تجاری و کسب کار است.

درک برند : استراتژی متمرکز بر تاثیر مثبت بر مکالمه های مردم درباره یک نام تجاری است.

مشارکت مشتری : استراتژی متمرکز بر ایجاد گفتگو و حمایت از نام تجاری در میان مشتریان است.

پشتیبانی مشتری : استراتژی متمرکز بر ارائه کمک و راهنمایی و پاسخگویی به سوالات مشتریان است.

 

3. مخاطبان هدف خود را مشخص کنید.

قبل از شروع کار شما باید مخاطبان مورد نظرتان را که برای کسب و کارتان مناسب هستند را انتخاب کرده باشید. اگر این کار را نکرده اید، ما توضیحاتی درباره ی نحوه ی انتخاب مخاطبان به شما ارائه می کنیم.

فالوورهای شما می توانند مخاطبان بیشتری را درگیر کنند، نباید تصور کنید که مخاطبان جدید شما یکسان هستند، آنها ممکن است نمایانگر یک مقطع خاص باشند یا حتی به طور کلی مخاطب متفاوتی با آن چیزی که در ذهن شماست باشند. پس برای اینکه بتوانید محتوایی جذاب برای شبکه های اجتماعی تان تولید کنید، باید دقیق مخاطباتان را بشناسید و بدانید برای چه کسی می نویسید.

هر پلتفرم شبکه های اجتماعی، شامل کاربران و ترندهای خاص خودش است که آمارگیرهای بسیاری هستند که می توانند درباره هر یک از شبکه های اجتماعی آمارهای جمعیتی جالبی برایتان ارائه کنند. سایت هایی مانند Statista، Hootsuite، Hubspot و Sporout Social از این دست هستند.

مخاطبان هدف در شبکه های اجتماعی

Bonographic

 

اینکه شما بدانید مخاطبان شما چه افرادی هستند، چه رنج سنی ای دارند، چه جنسیتی و به چه چیزهایی علاقمندند، می توانید تولید محتوای قدرتمندی انجام دهید که قشر مورد نظرتان را جذب کنید. برخی از سوالاتی که نیاز است از خودتان بپرسید عبارتند از :

چه اطلاعات کلی ای درباره مشتریان خود می دانم ؟

آنها معمولا از چه پلتفرم ( و شبکه های اجتماعی ) استفاده می کنند و چگونه استفاده می کنند ؟

آنها در شبکه های اجتماعی به دنبال چه چیزی هستند ؟

مخاطبان هدف

maleskuliah

 

 

4. بهترین پلتفرم شبکه اجتماعی برای کسب و کار خودتان را انتخاب کنید.

اگر شما بخواهید از همه ی شبکه های اجتماعی به صورت همزمان استفاده کنید، ممکن است مستلزم زمان، هزینه و انرژی بسیار بیشتری باشد و نتیجه ی مد نظرتان را به دست نیاورید. بهتر است بنا به کسب و کاری که دارید، بهترین پلتفرم را انتخاب کنید و ابتدا کار خودتان را در آنجا شروع کنید. هر شبکه ی اجتماعی و کانال اجتماعی ای که وجود دارد، برای محتوای خاصی ساخته می شود. مثلا اینستاگرام به طور کلی برای رسانه های مبتنی بر تصویر کاربرد دارد و YouTube برای فیلم ها و ویدیوها مورد استفاده قرار می گیرد.

بهترین پلتفرم شبکه اجتماعی

Ana Den

 

اگر دقیقا کاربرد هر یک از پلتفرم ها را درک کنید، می توانید تصمیم دقیق تری بگیرید. به عنوان مثال، اینستاگرام محبوب ترین بستر برای همکاری با اینفلوئنسرها است، یا تبلیغات پولی در فیس بوک عملکرد بسیار قدرتمندی دارند. با کنار هم گذاشتن نکات قوت هر پلتفرم اجتماعی، می توانید تصمیم بهتری بگیرید.

با تمام چیزهایی که گفتیم، این را بدانید که محبوب ترین پلتفرم های شبکه های اجتماعی تا کنون، فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و لینکدین هستند.

اگرچه نیازی به سرمایه گذاری زیادی در این شبکه های اجتماعی ندارید، اما بهتر است در همه ی آنها حساب کاربری اختصاصی خودتان را داشته باشید. آنها نه تنها متداول ترین مکان هایی هستند که افراد برای تعامل با شما، می توانند پیدایتان کنند، بلکه اغلب در نتایج موتورهای جستجو رتبه ی بالایی دارند.

ساخت استراتژی شبکه اجتماعی

Artcher™

 

 

5. درباره رقبا و سایر محتواهای تولید شده توسط کاربران تحقیق کنید.

مهمترین چیزی که در شبکه های اجتماعی وجود دارد، این است که شما از صفر شروع نمی کنید و نیاز به آزمون و خطاهای زیاد نداید. چرا که هر یک از پلتفرم های شبکه های اجتماعی، پر از برندها و کسب و کارهای مشابه شما هستند و می توانید از استراتژی های آنها ایده بگیرید. به شرطی که بدانید دقیقا دنبال چه چیزی هستید.

رقبای شبکه های اجتماعی

اگر بتوانید رقبای خود را آنالیز کنید، به نتیجه های بسیار شگرفی در کسب و کار خود دست می یابید. درست است که به پنل مدیریت آنها دسترسی ندارید و نمی توانید تجزیه و تحلیل های ارائه شده توسط اپلیکیشن ها را مشاهده کنید، اما با در نظر گرفتن لایک ها، میزان اشتراک گذاری ها و کامنت هایی که دریافت می کنند، می توانید نتیجه ی خوبی بگیرید.

ابزارهایی مانند Hootsuite و سینک کردن آن با Brandwatch، به شما این امکان را می دهد تا رقبایتان را با نامشان جستجو کرده و ببینید مردم چه چیزهایی در مورد آنها در شبکه های اجتماعی گفته اند و چه نوع طرفداران و فالوورهایی دارند. همچنین ابزارهایی مانند Buffer’s Social State می توانند درصد برندهایی را که از استراتژی های خاص استفاده می کنند را به شما نشان دهند.

استراتژی

 

 

6. برای هر شبکه ی اجتماعی، تولید محتوای اختصاصی کنید.

همانطور که گفتیم، هر شبکه ی اجتماعی مخاطبان خاص خودش را دارد و در هر شبکه ی اجتماعی، ترندهای خاصی در جریان هستند. شما می توانید از ابزاری مانند Google Trends استفاده کنید تا ببینید کاربران هنگام تحقیق در مورد یک موضوع، معمولا از چه عباراتی استفاده می کنند. اینکه می گوییم برای هر شبکه به صورت خاص تولید محتوا کنید، به معنی این است که نیازها و علاقمندی های هر پلتفرم را در نظر بگیرید.

به طور مثال در توییتر از متن و جملات کوتاه استفاده می شود. پس تصاویری که برای اینستاگرام خود پست کرده اید، برای توییتر خیلی مناسب نیستند و ممکن است مورد استقبال قرار نگیرند.

تولید محتوای شبکه های اجتماعی

Alshimaa Mou

 

 

7. همانطور که پیش میروید استراتژی شبکه های اجتماعی خود را تنظیم کنید.

پست های شبکه های اجتماعی در بهترین حالت عمر چند روزه دارند و بعد از مدت کمی دیگر در تایملاین کاربران نمایش داده نمی شوند. سرعت تولید پست های شما در شبکه های اجتماعی به شما این امکان را می دهد که به سرعت به این نتیجه برسید که چه محتوایی مفید است و چه محتوایی مورد استقبال قرار نمی گیرد و می توانید استراتژی خود را متناسب با آن تنظیم کنید.

تعداد زیاد لایک خوردن پستهای شما ( مخصوصا وقتی می خواهید رتبه بندی پست خود را بالا ببرید ) خیلی خوب است، اما به یاد داشته باشید که لایک کردن یا حتی به اشتراک گذاشتن پستهای شما، نتیجه ی زیادی برای رشد کسب و کار شما نخواهد داشت. چرا که بسیاری از این لایک ها و اشتراک گذاشتن ها به صورت لحظه ای و بعد از مشاهده پست توسط کاربر انجام می شود و ممکن است چند ثانیه بعد، کاربران کاملا آن را فراموش کنند.

برای اینکه بتوانید درک دقیقی درباره ی محتوا و ارزش پست های خود داشته باشید، بهتر است از ابزارهای مدیریتی شبکه های اجتماعی که آنالیز کاملی به شما ارائه می کنند استفاده کنید.

تنظیم استراتژی شبکه های اجتماعی

Daria V.

 

در اینجا برخی از مفیدترین موارد که در ابزارهای مدیریت شبکه های اجتماعی وجود دارد را معرفی می کنیم :

 Impressions : ایمپرشن یا برداشت، تعداد افرادی که پست شما را می بینند را نمایش می دهد، افرادی که از هر طریقی ممکن است به پست شما دسترسی پیدا کرده باشند.

Approval : تعداد لایک های یک پست در مقایسه با تعداد فالوورهای شما را نمایش می دهد. این امکان به شما نشان می دهد که چه تعداد از مخاطبانتان به محتوای شما توجه می کنند و آن را تایید می کنند.

Mentions : منشن ها نشان می دهند که چه افرادی بصورت مستقیم یا غیر مستقیم درباره ی برند و کسب و کار شما صحبت می کنند و با بررسی منشن ها می توانید درک کنید که نظر دیگران درباره ی شما چیست.

Shares : با قابلیت شِیر می توانید ببینید چه تعداد افرادی پست ها و مطالب شما را با دوستانشان به اشتراک گذاشته اند و پتانسیل همه گیری آن را افزایش می دهند.

Follower growth : میزان جذب فالوورهای جدید را نشان می دهد و به شما می گوید که محتواهای شما چه مقدار در گسترش مخاطبانتان موثر هستند.

Conversion rate : نرخ تبدیل هر پست شما را نشان می دهد و شما با دیدن تعداد نمایش هر پست، می توانید ارزش آن را ارزیابی کنید.

Click-Through-Rate : این قسمت نشان می دهد که چه تعداد افرادی بر روی لینکی که در ادامه ی مطلب ( به وبلاگ یا مقاله ی خاصی که لینک داده اید ) درج کرده اید، کلیک کرده اند و می خواهند اطلاعات بیشتری کسب کنند.

 

تنظیم استراتژی

R A H A J O E

 

این معیارها می توانند به شما کمک کنند تا دریابید چه چیزی در نوع فعالیت شما موثر است. اینکه مخاطب شما دوست دارد چه چیزی از شما ببینید و اینکه آیا استراتژی ای که برای شبکه اجتماعی خود در نظر گرفته اید، در مسیر درست پیش می رود یا خیر.

 

 

داشتن استراتژی موفق در شبکه های اجتماعی را به یک عادت تبدیل کنید.

اگرچه با وجود استراتژی های خاص، نمی توانید پیش بینی کنید که دقیقا چه اتفاقی می افتد، اما داشتن استراتژی قوی باعث می شود تا شما بتوانید بهترینِ خودتان را به مخاطبانتان عرضه کنید. این را هم در نظر بگیرید که استراتژی شما قرار نیست که خیلی سریع و در ابتدای کار نتیجه ی درخشانی را رقم بزند، بلکه به زمان نیاز دارد.

در حالی که استراتژی برای موفقیت شما بسیار مهم است، ولی محتوای جذاب از هر چیزی مهمتر است و اگر می خواهید پست هایتان مورد توجه فالوورهایتان قرار بگیرد، داشتن یک طراح حرفه ای، ضروری است !

 

 

منبع مطلب : How to develop a successful social media strategy in 7 simple steps نوشته شده توسط Jamahl Johnson ترجمه شده توسط آموزش روشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *