دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی چه تفاوتی دارند ؟

تعداد بازدید : 4016
تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی
لطفا به این مطلب امتیاز دهید

در این مطلب قصد داریم تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی را به شما بگوییم و نتیجه گیری کنیم که بهتر است از کدام مورد استفاده کنید. انتخاب یک روش صحیح برای بازاریابی، سوالی است که سالهاست ذهن صاحبان کسب و کارها و بازاریابان را درگیر کرده است. لطفا با ما همراه باشید.

 

دیجیتال مارکتینگ چیست ؟ ( Digital Marketing )

ما در مطلب دیجیتال مارکتینگ چیست؟ به طور کامل در مورد دیجیتال مارکتینگ توضیح داده ایم، ولی به عبارت ساده باید بگوییم بازاریابی دیجیتالی، از کانال های دیجیتال مانند وب سایت ها و شبکه های اجتماعی به عنوان ابزاری برای ارتباطات بازاریابی استفاده می کند.

در واقع اگر شما به صورت گسترده در وب سایت شخصی، سایر وب سایت ها و شبکه های اجتماعی برای تبلیغ کسب و کار، فعالیت ها و محصولاتتان استفاده می کنید، در واقع دارید کار بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ انجام می دهید.

 

 

بازاریابی سنتی چیست ؟ ( Traditional Marketing )

بازاریابی سنتی، شامل انجام تبلیغات در کانال های سنتی مانند تابلوهای تبلیغاتی و اقلام چاپی مانند بروشور، تراکت و کاتالوگ است. تا زمان توسعه اینترنت در دهه 1990، بازاریابی سنتی تقریبا تنها نوع بازاریابی بود.

 

 

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و مارکتینگ سنتی چیست ؟

دیجیتال مارکتینگ

 

تفاوت اصلی بین این دو بازاریابی، واسطه ای است که از طریق آن مخاطب با یک پیام بازاریابی روبرو می شود. در حالی که بازاریابی سنتی از رسانه های سنتی مانند مجلات، روزنامه ها، هفته نامه ها و … استفاده می کند؛ بازاریابی دیجیتال از رسانه های دیجیتالی مانند شبکه های اجتماعی ( اینستاگرام، فیس بوک، توییتر، لینکدین و … ) یا وب سایت ها استفاده می کند.

 

البته بازاریابی سنتی به معنای قدیمی بودن نیست، چرا که این نوع بازاریابی هنوز هم با نیاز روز افزون به خروج از دنیای دیجیتال، نقش مهمی در زندگی افراد دارد. نمی توان منکر آن شد که یک تبلیغات تلویزیونی تاثیر گذار یا یک مجله ی با کیفیت چاپی، چه تاثیرات ماندگاری بر روی حافظه ی مخاطبان می گذارد.

در همین راستا، بازاریابی دیجیتال هم به همان اندازه ی سنتی و چه بسا بیشتر از آن اهمیت دارد. چرا که در این نوع از مارکتینگ، شما از هر نقطه ای از اینترنت می توان یک خاطره ی ماندگار برای مخاطبانتان بسازید.

استفاده از اینترنت به مدت چند ساعت در هر روز بخشی طبیعی از زندگی روزمره بیشتر افراد است. دیجیتال مارکتینگ فقط با استفاده هوشمندانه ارتباطات بازاریابی در کانال های دیجیتالی، می تواند کاربران را ترغیب کند.

 

 

از کدام نوع از روش های مارکتینگ باید استفاده کنید ؟

نکته اصلی یک کمپین بازاریابی عالی، یافتن تعادل مناسب بین روش های سنتی و دیجیتال است. در سال 2020 بازاریابی دیجیتال، مکمل بازاریابی سنتی محسوب می شود، چرا که هر دو استراتژی بازاریابی نقش مهمی را ایفا می کنند و همدیگر را تکمیل می کنند.

به عنوان مثال گینس را در نظر بگیرید. تبلیغات تلویزیونی آنها به دلیلی سینماییوگرافی منحصر به فرد و قدرتمندشان بدنام است. بیش از 20 سال بعد، کمپین کلاسیک “Surfer” در سال 1999 گینس هنوز یکی از بهترین تبلیغات تلویزیونی تمام دوران است. با این وجود، حتی با این وضعیت افسانه ای، گینس هنوز هم باید با زمان حرکت کند، به همین دلیل بازاریابی دیجیتالی را در استراتژی خود گنجانده تا فرصت های عظیم بازاریابی را از دست ندهد.

گینس به منظور دستیابی به مخاطبان گسترده تر و جوان تر، اخیرا با ساخت یک محتوای ویدیویی به طور اختصاصی برای فیس بوک و اینستاگرام، افق دیجیتال مارکتینگ خود را گسترش داده است. آنها به جای اینکه فقط تبلیغات تلویزیونی خودشان را بازسازی کنند، کمپین های خود را به عنوان اولین فیلم های اجتماعی با آهنگسازی برای عکس هایی که در فیس بوک و اینستاگرام هستند، فیلمبرداری کردند. این فیلم ها مورد توجه کسانی قرار گرفت که آهنگسازی صورت گرفته و عکس های استفاده شده در خاطرشان نقش بسته بود.

 

نکات مثبت و منفی بازاریابی سنتی

با ظهور رسانه های اجتماعی، بازاریابی سنتی اغلب مورد توجه بازاریاب ها قرار نمی گیرد. با این حال، بازاریابی سنتی هنوز هم در زندگی روزمره مصرف کنندگان جایگاهی دارد.

 

نکات مثبت و منفی بازاریابی سنتی

 

کانال های بازاریابی سنتی شامل موارد زیر است :

تبلیغات فضای باز : تابلوهای تبلیغاتی، تبلیغات روی بدنه اتوبوس و تاکسی، چاپ پوستر و …

تبلیغات پخش : تلویزیون، رادیو و …

تبلیغات چاپی : مجلات، روزنامه ها، هفته نامه ها و …

تبلیغات مستقیم : کاتالوگ، بروشور و …

تبلیغات از راه دور : تماس تلفنی، پیام های متنی

 

 

انواع بازاریابی

نکات مثبت بازاریابی سنتی

تاثیر پذیر و آسان برای درک است.

بیلبورد های داخل خیابان ها و اتوبان ها، یا تبلیغات تلویزیونی، یک عنصر مورد توجه برای زندگی روزمره افراد هستند. هضم آنها آسان و اغلب سرگرم کننده هستند.

 

تبلیغات چاپی تاثیر دائمی تری دارند.

اگر شما در یک شماره از مجله ای معتبر تبلیغ داشته باشید، تا زمانی که مجله به پروسه ی بازیافت برسد، در آنجا حضور دارید! که اگر آن مجله به دست مخاطبان شما برسد دیگر همه چیز عالی است.

 

به یاد ماندنی تر است.

دیدن چیزی در زندگی واقعی ( نه در تلفن های همراه )، به مراتب به یاد ماندنی تر از سایر تبلیغات است. یک بیلبورد خاص یا یک تبلیغ تلویزیونی خاص، احتمالا در ذهن شما بیشتر از یک تبلیغ اینستاگرامی چند ثانیه ای، می ماند.

 

 

نکات منفی بازاریابی سنتی

اندازه گیری بازخوردها و نتیجه گیری ها دشوار تر است.

روش هایی برای اندازه گیری کمپین های بازاریابی سنتی مانند ردیاب های تجاری وجود دارد که می تواند نشان بدهد شما چه مقدار از تبلیغات خود بازخورد و نتیجه گرفته اید. اما به دلیل دقت بالاتر ابزارهای موجود برای دیجیتال مارکتینگ، شما هیچ وقت نمی توانید این دقت را در روش سنتی داشته باشید.

 

اغلب گران است.

اگر شما یک برند نوپا و تازه کار باشید، ممکن است بودجه ی تبلیغات بیلبوردی در سطح شهر یا تبلیغات خاص در مجله ها و روزنامه های معتبر را نداشته باشید. عموم تبلیغات سنتی، گران قیمت هستند.

 

هیچ تعامل مستقیمی با مصرف کننده ندارد.

برخلاف بازاریابی دیجیتال که مثلا در شبکه های اجتماعی یا وب سایت ها صورت می گیرد، شما نمی تواند با مصرف کنندگانتان تعاملی داشته باشید یا واکنش آنها را در مورد تبلیغات خود متوجه شوید.

 

 

نکات مثبت و منفی دیجیتال مارکتینگ

هرچقدر هم که بازاریابی سنتی تاثیر گذار باشد، ما نمی توانیم فراموش کنیم که در عصر اینترنت زندگی می کنیم. عصری که تمام زندگی مردمان به آن گره خورده است.

نکات مثبت و منفی دیجیتال مارکتینگ

بر اساس آمارهای ClickZ، کاربران اینترنت اکنون 57% از جمعیت جهان را تشکیل می دهند. به طور متوسط، مردم هر روز 6 ساعت و 42 دقیقه از وقت خود را در اینترنت می گذرانند. پیش بینی می شود تا سال 2021، 73% از کل فروش تجارت الکترونیکی از طریق تلفن همراه صورت بگیرد.

این یک زمان و فرصت بسیار چشمگیر برای انجام دیجیتال مارکتینگ های هوشمندانه است.

 

کانال های دیجیتال مارکتینگ شامل موارد زیر است :

شبکه های اجتماعی : فیس بوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین و …

وب سایت : وب سایت های مختلف اینترنتی، وب سایت شخصی یا شرکتی

بازاریابی محتوا

بازاریابی وابسته

بازاریابی ورودی

ایمیل مارکتینگ

PPC : پرداخت به ازای هر کلیک صورت گرفته.

SEM : بازاریابی موتور جستجو

 

دیجیتال مارکتینگ

نکات مثبت دیجیتال مارکتینگ

نتیجه گیری و تعامل بیشتر

از طریق کانال هایی مانند شبکه های اجتماعی می توانید ببینید که مخاطبان شما در مورد نام تجاری و فعالیت هایی که توسط شما صورت می گیرند چه فکری می کنند و چه ایده هایی برای شما دارند. اگر تلاش های شما برای دیجیتال مارکتینگ بیشتر به اشتراک گذاشته شوند، دوست داشتنی تر هستند و اگر نظرات مثبتی زیادی دریافت کنید، یعنی راه را درست پیش می روید.

 

می توانید بیشتر یاد بگیرید.

در صورتی که درگیر دیجیتال مارتینگ شوید، باعث می شود که یادگیری های بیشتری برای دوره های بعدی تلاش هایتان در راستای بازاریابی برای محصولات یا فعالیت های خود، داشته باشید.

 

هدف گذاری هوشمندانه را ممکن می کند.

وقتی ابزارهایی داشته باشید که بدانید یک خانم نویسنده که 29 ساله است چه نوشیدنی ای دوست دارد و چه برند لباسی را ترجیح می دهد، مطمئنا می توانید محتواهای کاملا متناسب که به درد او بخورد، ایجاد کنید.

 

 

نکات منفی دیجیتال مارکتینگ

تبلیغات دیجیتال گاهی اوقات خیلی آزاردهنده است.

تصور کنید در صفحه ی اصلی فیس بوک هستید و به پایین اسکرول می کنید تا بدانید دوستان صمیمی تان چه پست هایی را منتشر کرده اند و در چه وضعیتی هستند، سپس یک آگهی حمایت مالی از یک موسسه ای را می بینید که شب قبل درباره آن گوگل کرده بودید. مطمئنا این مسئله باعث می شود از مارک های تجاری که هدف گذاری های هوشمندانه انجام می دهند، بیزار باشید.

 

دائمی نیست.

تلاش های دیجیتال مارکتینگ مانند تبلیغات گوگل، بنر ها، ایمیل های تبلیغاتی یا تبلیغات در شبکه های اجتماعی عموما موقتی و زودگذر هستند. آنها نامحسوس هستند و به راحتی توسط مخاطبان شما قابل چشم پوشی اند. اگر مخاطب شما صفحه را اسکرول کند یا وارد صفحه ی بعد شود، تبلیغ شما دیگر در آنجا وجود ندارد!

 

دائما تکامل می یابد.

برای اینکه بتوانید در دیجیتال مارکتینگ موفق باشید، باید بسیار آپدیت باشید و یا یک متخصص را در این زمینه استخدام کنید. چرا که هر روز قوانین و مقررات و مسائل مربوط به شبکه های اجتماعی یا موتورهای جستجو در حال تغییر هستند و اگر استراتژی مبتکرانه ای در این زمینه نداشته باشید شکست می خورید.

 

 

نتیجه نهایی

در نهایت به این نتیجه رسیدیم که هر دو نوع بازاریابی دیجیتال و سنتی، مزایا و معایبی دارند. اما نکته اصلی ای که باید به آن توجه داشته باشید، درک نیازهای خاص مخاطبان شما و در نظر گرفتن بودجه ای است که برای تبلیغات خود می توانید در نظر بگیرید.

پس می توان گفت که هر دو نوع مارکتینگ در صورتی برای شما موثر هستند که مخاطبانتان را بشناسید و بدانید که چه می خواهند !

 

 

منبع مطلب : Digital marketing vs. traditional marketing: what’s the difference? نوشته شده توسط : Jennifer Bailey ترجمه اختصاصی توسط آموزش روشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *