تکنیک های لینک بیلدینگ، ساخت لینکهای خوب، بد و زشت

تعداد بازدید : 3524
تکنیک های لینک بیلدینگ
لطفا به این مطلب امتیاز دهید

همه ی ما باید بدانیم که تکنیک های لینک بیلدینگ ( ساخت لینک ) صحیح می تواند ما را به بالاترین نتایج جستجوی گوگل برساند و تکنیک های اشتباه می تواند باعث اتلاف وقتمان شود یا حتی ممکن است به وب سایت ما آسیب برساند.

همه ی ما می دانیم که برای رشد وب سایتمان نیاز به ساخت لینک از صفحات سایتمان داریم، اما ممکن است بسیاری از ما ندانیم که لینک خوب و بد چیست. دانستن این مسئله می تواند ما را در تصمیم گیری برای ساخت لینک های هوشمند، کمک کند.

اگر تکنیک های ساخت لینک را ندانید، ممکن است با ساخت لینک های مشکوک ( بصورت ناخواسته ) باعث پنالتی شدن وب سایت خود از نتایج جستجوگر ها شوید و همه چیز را از دست بدهید !

پس ما باید بدانیم که چه پیوندهایی در رتبه بندی وب سایتمان تاثیر مثبت دارند و طبق دستورالعملهای گوگل وبمستر ( Webmaster Google ) قابل قبول هستند.

در این مطلب قصد داریم توضیح جامعی درباره لینک های خوب، بد و زشت ارائه کنیم. توضیحاتی که شما را به این درک برساند که کدام نوع از لینک ها با اینکه ممکن است شما را به صدر نتایج جستجو ببرند، به وب سایت شما آسیب می رسانند.

باید بدانید که داشتن استراتژی برای جلوگیری از لینک بیلدینگ کورکورانه مهم است و علاوه بر بهبود نتایج، باعث صرفه جویی در وقت، هزینه و انرژیتان می شود.

 

راهنمای بخش های مختلف این مطلب پنهان

لینک های خوب

لینک های خوب

لینکهای خوب به صورت طبیعی به دست می آیند و مقیاس پذیر نیستند.

ایجاد لینک های ارگانیک زمان و تلاش زیادی نیاز دارد و به همان اندازه با ارزش تر از سایر لینک ها هستند، زیرا ساخت نمونه ی مشابه آنها برای رقبایتان دشوار تر است.
دقیقا این لینک ها همان چیزی هستند که ما به آنها نیاز داریم.

 

پیوندهای تحریریه ( Editorial Links )

بارزترین نمونه ی یک لینک خوب این است که یکی از مراجعین یا خریداران یا طرفداران وب سایت شما، در وبلاگ یا وب سایت خودش بدون اینکه شما بدانید، در مورد شما مطلبی بنویسد و به وب سایت شما لینک دهد. البته به این شرط که آن شخص بتواند به درستی ارزش کار شما را برای مخاطبانش شرح دهد و مخاطبانی هم داشته باشد.

 

وبلاگ مهمان ( Guest Blogging )

اینکه بتوانید در وب سایت ها و وبلاگ های دیگر، یک محتوای درجه یک تولید کنید و منتشر کنید بسیار با ارزش است. گوگل در مورد مطالب وبلاگ مهمان بسیار حساس است و می خواهد محتوای تولید شده توسط شما آنقدر قدرتمند باشد که بتواند مخاطبان آن وب سایت را تحت تاثیر قرار دهد، نه فقط به این دلیل که می خواهید لینک بیلدینگ کنید محتوایی را منتشر کنید.

در واقع شما یا باید آنقدر خوب و دقیق کار کنید که مخاطبان و بعد از آن گوگل را تحت تاثیر قرار دهید، یا اینکه اصلا کار نکنید ! اینکه فقط بخواهید به لینک بیلدینگ فکر کنید، اشتباه ترین کار ممکن را انجام داده اید.

 

Niche Directoriesn

دایرکتوری ها، صفحات یا وب سایتهایی هستند که به طور مستمر اقدام به قراردادن لینک وب سایت های دیگر می کنند. صفحاتی که محتوا ندارند و فقط شامل لینک هستند. لینک هایی که عموما بی نام و نشان و عنوان هستند و فقط گذاشته شده اند که بتوانند به لینک بیلدینگ دیگران کمک کنند.

ولی این را باید بدانید که دایرکتوری های همه مُرده اند !

با همه ی این اوصاف، برخی از دایرکتوری ها هستند که بصورت تخصصی بر روی موضوعات خاصی متمرکز هستند و می توانند منبع ارزشمندی برای لینک ها باشند. البته تعداد این دایرکتوری ها بسیار انگشت شمار است، ولی قطعا ارزش اینکه سرچ کنید و بتوانید پیدایشان کنید را دارند.

باید فکر خود را فراتر از ایده های سنتیِ قرار دادن لینک در یک دایرکتوری معمولی، گسترش دهید و به گروه های تجاری، گروه های خاص شبکه ای و انجمن های تخصصی توجه کنید. چرا که این مجموعه ها عموما اعضای ثابت و مرتبطی با موضوعاتشان را دارند.

بطور مثال، روشا کار چاپ و تبلیغات انجام می دهد. اگر ما لینک بیلدینگ خودمان را در انجمن ها و گروه هایی که مخاطبانشان همکاران یا صاحبان مشاغلی که نیاز به تبلیغات دارند را انجام دهیم، خیلی نتیجه ی متفاوتی میگیریم، نسبت به زمانی که در گروه ها و دایرکتوری هایی که مخاطبانشان جوانان گیمر هستند، لینک بیلدینگ کنیم !

 

ساخت لینک های خوب …

زمانی که اشخاص دیگر اقدام به انتشار مطلب و لینک دادن به شما می کنند، خیلی مهم نیست که چه مواردی را رعایت می کنند. چرا که هوش مصنوعی گوگل، زمانی که شما دخالتی در تکنیک های لینک بیلدینگ ندارید و بصورت طبیعی توسط دیگران ساخته می شود، حساسیت کمتری از خود نشان می دهد.

اما زمانی که شما کسی هستید که در حال لینک بیلدینگ برای خودتان هستید ( مانند پست وبلاگ مهمان ) باید بیشتر مراقب باشید. چرا که اعمال شما در مقابل اعمال یک شخص ثالث، برای گوگل بسیار با اهمیت تر است. اینکه چه تعداد لینک به مطلب خود بدهید، انکر تکست ها را رعایت کنید و …

همچنین به طور کلی بهتر است لینک های شما مربوط به صفحات داخلی وب سایت شما باشد. بطور مثال اگر می خواهید به کلمه ی کلیدی ” سئو و بهینه سازی وب سایت” لینک دهید، باید لینک شما، کاربران را به صفحه ی سئو منتقل کند، نه صفحه ی اصلی وب سایتتان.

مگر اینکه بخواهید مجموعه یا شرکت خود را معرفی کنید که در آن صورت منطقی است که به صفحه اول وب سایت یا وبلاگ خود لینک دهید.

 

 

لینکهای زشت

با اینکه تولید این نوع لینک ها با تعداد بالا، آسان تر از انواع لینک خوب است، اما به همان اندازه هم بی ارزش تر و بی تاثیر تر هستند.

سرمایه گذاری وقت در تولید این نوع لینک ها اتلاف وقت، پول و انرژی است زیرا هیچ وقت بازده زیادی برای شما به همراه نخواهند داشت.

اگر تاکتیک لینک بیلدینگ شما، تولید لینک های زشت باشد – حتی اگر موثر هم نباشند – موقعیت وب سایت خودتان را بدتر می کنید و احتمالا در نهایت توسط گوگل مجازات خواهید شد !

 

ارسال پست مهمان در مقیاس (Guest Posting at Scale)

اگر بیش از چند سال است که در زمینه ی سئو و تکنیک های لینک بیلدینگ فعالیت می کنید احتمالا به یاد دارید که دایرکتوری های مقاله ها، چیز جدید و جالبی بود و می توانستید به سادگی و در عرض چند لحظه، مقاله تان را برای هزاران نفر ارسال کنید.

این وب سایتها تنها باعث ایجاد ترافیک می شدند و هیچ هدفی جز نمایش تبلیغات در محتواهای عمدتا بی فایده و بی ارزش نداشتند. خوشبختانه آن روز ها را پشت سر گذاشتیم !

با این حال، هنوز هم زمانی که ارسال پست های مهمان در مقیاس پایین و بصورت دستی به وب سایت های مختلف ارسال شود، برای لینک بیلدینگ شما مشکل ساز می شود، چرا که الگوریتم گوگل به سادگی می تواند آنها را شناسایی کند.

 

لینک از وب سایتهای غیر مرتبط

اینکه وب سایت یک وکیل به وب سایت یک فروشگاه مبل و لوازم خانه لینک دهد، آنقدر بی معنی است که گوگل اصلا به آن توجه نمی کند. الگوریتم های جدید گوگل به سادگی موضوع وب سایت و لینک های داخل آن را تشخیص می دهند و فقط لینک هایی که موضوعشان با وب سایت اصلی مرتبط است، مورد توجه گوگل قرار می گیرند.

این نوع از لینک ها فقط وقت شما را هدر می دهند. در واقع اگر اقدام به ساخت آنها نکنید هم چیزی را از دست نمی دهید.

 

لینک های هدر، فوتر و سایدبار (Header, Footer & Sidebar Links)

گوگل برای لینک ها در بخش های خاصی از یک صفحه ی وب مانند هدر ( سر صفحه ها )، فوتر ( پاورقی ها ) و ساید بار ( نوارهای کناری ) وزن و ارزش زیادی در نظر نمی گیرد. به طور کلی لینک های sitewide ایده ی بدی هستند، مگر در چند مورد :

1. لینک دادن به وب سایت شعبه ی دیگر شغل خودتان. به عنوان مثال شما یک فروشگاه لباس دارید که دو شعبه در تهران دارد و هر شعبه هم یک وب سایت مجزا برای خودش دارد. اگر شما اقدام به لینک دادن به شعبه ی دیگر خود کنید، مشکلی ایجاد نمی شود.

2. لینک به نرم افزار یا سیستم مدیریت محتوایی که وب سایت شما را طراحی کرده است. مثلا شما فروشگاه خود را با “ووکامرس” راه اندازی کرده اید و لینک دادن به سایت اصلی “پلاگین ووکامرس” مشکلی ایجاد نمی کند.

3. اینکه شما به شخص یا مجموعه ای که وب سایت شما را طراحی کرده است لینک دهید، ایرادی ندارد.

نکته مهم در اینجا این است که اگر شما نیازی به استفاده از ویژگی nofollow در این لینک ها ندارید، لازم است از اصطلاحات مارک دار، مانند نام شرکت یا مجموعه استفاده کنید، نه انکر تکست هایی که شامل کلمات کلیدی مهم هستند.

 

 

لینک های بد

لینک های بد

شما باید لینک های بدی را که در گذشته ساخته اید و از آنها استفاده می کنید را از بین ببرید، چرا که در صورت شناسایی توسط گوگل، منجر به مجازات وب سایت شما خواهد شد و هیچ راه گریزی ندارید.

پس از آن گوگل با بررسی دقیق تر، شروع به بررسی تلاش های استفاده از تکنیک های لینک بیلدینگ شما خواهد کرد. زمانی که روی رادار گوگل قرار گرفتید، هر عملی که در گذشته ممکن بود بعنوان یک اشتباه چشم پوشی شود، اکنون به عنوان تلاش برای دستکاری های غیر اخلاقی در رتبه بندی تلقی می شود.

 

لینک های پولی (Paid Links)

ممکن است فکر کنید که می توانید با خریدن لینک های پولی، صاحب لینک های قدرتمند شوید و گوگل را دور بزنید. ولی اشتباه می کنید، چرا که سایت هایی که اقدام به فروش لینک به شما می کنند، لینک های فروشی شان را در اختیار دیگران هم می گذارند و به همین دلیل اصلا برای گوگل جذاب نیستند.

گوگل هم در اینجا اقدام به شناسایی تمام لینک های پریمیوم نموده و نتیجه ی آن را هم که می دانید !

 

کامنت و اسپم در انجمن ها (Comment or Forum Spam)

اینکه شما اقدام به انتشار هزاران لینک در انجمن ها و بخش نظرات سایت ها یا وبلاگ ها کنید، آسان است. اما انتشار لینک اسپم خود در وب سایت یک شخص دیگر، نام تجاری شما را هم به سادگی نابود می کند.

همچنین بسیاری از انجمن ها، لینک هایی که در آنجا قرار می گیرند را نوفالو ( nofollow ) یا دنبال نشده، کرده اند. این به معنی این است که این لینک ها تاثیری در سئوی شما نخواهد داشت و تنها در معرض مجازات توسط گوگل قرار خواهید گرفت.

به خصوص اینکه با انتشار لینک ها و نظرات اسپم در سایت ها، می توانید صاحبان وب سایت ها را عصبانی کنید و آنها نیز اقدام به گزارش فعالیت های شما به گوگل نمایند.

 

دایرکتوری های عمومی (General Directories)

بالاتر به این مسئله اشاره کردیم که دایرکتهای تخصصی دارای ارزش بالایی برای لینک سازی هستند. ولی شما باید از دایرکتوری های عمومی که شامل هر موضوع و لینکی هستند، مانند ویروس کرونا خودداری کنید.

این دایرکتوری ها، یکی از مواردی هستند که گوگل از آنها متنفر است. چرا که اقدام به معرفی و ساخت لینک برای هر سایتی ( به غیر از سایت های غیر اخلاقی، قمار و خشونت ) می کنند و تنها چیزی که برایشان مهم است این است که شما به آنها پول بدهید !

 

شبکه های خصوصی وبلاگ ها (Private Blog Networks)

هنوز هم افراد بسیاری هستند که می گویند وقتی می توانیم وردپرس را بر روی صدها دامنه نصب کنیم و به سایر وب سایتهایمان لینک دهیم، چرا باید شروع به ساخت لینک های زمان بر و انرژی بر کنیم ؟

دقیقا مانند لینک های پولی، شناسایی شبکه های وبلاگ خصوصی نیز برای گوگل بسیار آسان است و باعث می شود در کوتاه مدت مجازات شوید و در دراز مدت هم بررسی های بیشتری را به سمت خود معطوف کنید.

 

 

سخن آخر تکنیک های لینک بیلدینگ

سخن آخر تکنیک های لینک بیلدینگ

امروزه لینک ها بخش اساسی و بسیار مهم سئو هستند. اما اگر ندانید، نحوه ی ساخت آنها به چه صورت است یا کدام یک از قوانین و دستورالعمل های گوگل را نقض می کند، به جای اینکه پیشرفت کنید، فقط آسیب های بیشتری به خود وارد می کنید.

لینک ها به عنوان یک عامل مهم رتبه بندی در گوگل، در حال و آینده توسط گوگل قابل ردیابی و بازبینی هستند. پس بسیار حائز اهمیت است که شما بدانید کدام نوع آنها باعث بهبودی رتبه بندی شما می شود، کدام نوع تاثیری در رتبه بندی تان ندارد و مهمتر از همه، کدام مورد وب سایت شما را مجازات می کند.

 

 

منبع مطلب : Link Building Techniques: The Good, the Bad, and the Ugly نوشته شده توسط ترجمه شده توسط آموزش روشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *