8 روش ایمن برای گرفتن بک آپ از اطلاعات

تعداد بازدید : 3502
گرفتن بک آپ از اطلاعات
5/5 - (2 امتیاز)

بدون شک مهمترین دغدغه ای که همه ی ما داریم، محافظت از اطلاعاتمان است، این اطلاعات ممکن است فیلم، عکس، فایل های متنی یا هر دیتای دیگری باشند. ما در این مطلب قصد داریم 8 روش ایمن برای گرفتن بک آپ از اطلاعات را به شما معرفی کنیم.

می دانیم که اتفاقات مختلفی ممکن است اطلاعات و دیتاهای مهم ما را برای همیشه از بین ببرد. یکی از این اتفاقات، آسیب فیزیکی است. ممکن است فلش مموری، هارد درایو یا هر چیز فیزیکی دیگری که اطلاعاتمان را در آن نگه می داریم شکسته شود، یا از فاصله ی زیادی به زمین بیفتد یا حتی جا گذاشته شود یا آتش بگیرد.

آسیب های غیرفیزیکی زیادی هم ممکن است پیش بیاید، مانند یک بدافزار مخرب که تمام اطلاعاتمان را به طور کامل حذف کند.

نگه داشتن همه ی اطلاعات بصورت یکجا، مانند این است که همه ی تخم مرغ هایمان را در یک سبد نگهداری کنیم.

طبیعی است که اگر اتفاقی برای آن سبد بیفتد، همه ی تخم مرغ هایمان از بین خواهند رفت. برای جلوگیری از این مسئله، ما راه های مختلفی برای گرفتن بک آپ از اطلاعات را به شما معرفی می کنیم و پیشنهاد می کنیم اگر دیتاهایتان خیلی برایتان مهم است، همه ی آنها را اجرا کنید تا به هر دلیلی اگر چند روش شکست خورد، روش دیگری وجود داشته باشد که بتوانید به وسیله آن اطلاعات خود را بازیابی کنید.

 

1. نگه داشتن اطلاعات در یک درایو USB

نگه داشتن اطلاعات در یک درایو USB

درایورهای USB ارزان هستند و به سادگی قابل تهیه و نگهداری هستند. همه ی آنها به سادگی در جیب جا می شوند و برای حمل روزانه به محل کار یا منزل، مفید واقع می شوند. اگر فایل های زیادی برای نگه داری و ذخیره سازی دارید، می توانید حجم های بالای این درایوهای USB را ( مثلا 256 گیگابایت ) تهیه کنید.

کارتهای USB در ویندوز و مک کار می کنند و می توانید از کابل دیتا برای اتصال آنها به دستگاه های اندرویدی یا iOS نیز استفاده کنید.

با همه ی مزیت هایی که این درایوهای USB دارند، این را هم باید در نظر بگیریم که در برابر آسیب های فیزیکی و آلودگی به وسیله بد افزارها، بسیار توان پایینی دارند. اگرچه برای ذخیره و انتقال دیتا ها در کوتاه مدت مناسب هستند، اما نباید تنها گزینه پشتیبان گیری از اطلاعات شما در بلند مدت باشند.

 

 

2. همه ی اطلاعاتتان را روی CD یا DVD رایت کنید.

با رایت کردن اطلاعات بر روی CD، DVD و یا Blue-Ray، می توانید به همان روش قدیمی از دیتاهای خود بک آپ بگیرید. فقط دیسک را وارد دیسک درایو خود کنید و فایل های مورد نیازتان را روی آن کپی کنید.

متاسفانه مشکلات زیادی در این روش وجود دارد و آسیب پذیری این دیسک ها به شدت پایین است و به دلیل حجم کمی که دارند، اگر بخواهید اطلاعات انبوهی را بر روی آنها بک آپ بگیرید، هزینه ی بسیار بالایی هم برایتان خواهند داشت. همچنین یک روش بسیار کند برای این کار است.

از همه مهمتر اینکه بسیاری از کامپیوترهای امروزی، حتی درایو نوری برای خواندن دیسک ندارند.

 

 

3. از یک هارد اکسترنال استفاده کنید.

سرعت هاردهای اکسترنال خیلی بیشتر از درگاه های USB و درایوهای CD است. همچنین اینکه قابل حمل هم هستند و فضای بسیار بیشتری نسبت به سایر ابزارهای ذخیره سازی که تا اینجا معرفی کردیم، دارند.

هارد دیسک های اکسترنال را می توانید به هر دستگاهی به سادگی متصل کنید و بسیاری از هارد دیسک های جدید نیز از USB 3.0 بهره می برند که به معنی این است که سرعت انتقال دیتاهای شما بسیار بالاتر خواهد بود.

با این حال، مانند هر دستگاه بک آپ گیری فیزیکی دیگر، این هاردهای اکسترنال هم خراب می شوند و چون قیمت بالایی هم دارند، تعمیر آنها نیز بسیار هزینه بر خواهد بود.

 

 

4. چاپ نسخه های فیزیکی

اگر دیتاهای شما بیشتر عکس و متن هستند، یکی از روش های موجود برای بک آپ گیری از آنها این است که آنها را چاپ کنید !! و در نهایت آنها را در یک پوشه قرار دهید و در یک گاو صندوق مطمئن نگهداری کنید.

این را باید در نظر بگیرید که کپی های فیزیکی از دیتاها می تواند کمی دردسر ساز باشد، اما حداقل لازم نیست نگران تهدیدهای دیجیتالی مانند آلودگی به بدافزار یا هک شدن آنها باشید. البته ممکن است که پس از مدتی اطلاعات شما قدیمی یا بی کاربرد شود و آن موقع از بین بردن آنها هم دردسر زیادی برایتان خواهد داشت.

 

 

5. روی یک NAS سرمایه گذاری کنید.

data backup usb

Network-Attached Storage (NAS) یک روش عالی برای گرفتن بک آپ از اطلاعات شما در یک دستگاه جداگانه است که از هر دستگاه دیگری که به شبکه خود دستگاه متصل است، می توان به فایل های آن دسترسی داشت. در واقع باید آن را به عنوان یک دیسک سخت خارجی با شبکه وایرلس داخلی در نظر بگیرید.

برای یک دفتر کار خانگی، این بدان معنی است که دیتاهای خود را در یک مینی سرور ذخیره می کنید که تقریبا از هر دستگاهی که به شبکه خانگی شما متصل است می توان به آن دسترسی داشت.

برای دفاتر کار هم این دستگاه ها قابل استفاده هستند، چرا که به اشتراک گذاری اطلاعات بین کارمندان به سادگی امکان پذیر است و چون هیچ شخص ثالثی به آن دسترسی ندارد، دیتاهای شما کنترل نمی شوند و به مشکل نمی خورند.

 

 

6. از Time Machine استفاده کنید.

منظور ما ماشین زمان و مفهوم علمی تخیلی آن نیست ! Time Machine نام نرم افزار بک آپ گیری داخلی است که با دستگاه های اپل با MacOS X Leopard یا بالاتر عرضه می شود. اپل حتی هاردهای اکسترنال اختصاصی به نام Time Capsules را می فروشد تا با این نرم افزار سینک باشد.

تمام کاری هم که شما باید انجام دهید این است که دستگاه macOS خود را از طریق USB یا Thunderbolt به یک هارد دیسک خارجی متصل کنید. برای این کار می توانید از هر دیسک سخت خارجی استفاده کنید. پس از اتصال، می تواند از برنامه برای انجام بک آپ گیری اتوماتیک در فواصل منظم بر روی دستگاه خود استفاده کنید.

این روش یکی از بهترین راه های تهیه بک آپ از Mac است و تنها نقطه ضعف مهم آن قیمت بالایی است که برای یک دستگاه بک آپ گیری وایرلس مانند Time Capsule بپردازید.

 

 

7. مشترک یک سرویس بک آپ گیری شوید.

مشترک یک سرویس بک آپ گیری شوید.

Backblaze یک سرویس بک آپ گیری است که در بک گراند دستگاه شما اجرا می شود و تغییرات و نسخه های جدید دیتاهای شما را به صورت خودکار بر روی سرورهای آنلاین خود آپلود می کند. از نظر فنی یک سرویس ذخیره سازی ابری نیست، زیرا سیستم مدیریت فایل ندارد.

استفاده از سرویس Carbonite هم خالی از لطف نیست و برای گرفتن بک آپ از اطلاعات بسیار کاربردی است. این سرویس ها برای تازه کارها هم قابل استفاده هستند و در صورتی که با حمله های بد افزاری یا ویروس، اطلاعاتتان بر روی سیستمتان از بین رفت، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک دکمه را فشار دهید تا همه ی اطلاعات شما ریکاوری شود.

 

 

8. استفاده از فضاهای ذخیره سازی ابری برای بک آپ گیری

بهترین روشی که برای ذخیره سازی اطلاعات و گرفتن بک آپ از اطلاعات و دسترسی راحت به آنها وجود دارد، استفاده از ذخیره سازی ابری یا همان cloud storage است. یک سرویس ذخیره سازی ابری خوب مانند Google Drive یا Dropbox با سیستم مدیریت فایل های قدرتمندی که دارند، دسترسی ساده ای دارند و تمام اطلاعات شما رمزگذاری می شود تا توسط شخص ثالثی مورد استفاده قرار نگیرد.

 

سخن آخر در مورد گرفتن بک آپ از اطلاعات

روش های بسیار زیادی برای گرفتن بک آپ از اطلاعات وجود دارند که مزایا و معایب مختص خودشان را دارند و هیچ کدام کاملا بی خطر نیستند. پیشنهاد ما این است که برای اینکه خیالتان از اطلاعات خیلی مهمتان راحت باشد، بهتر است چند مورد از روش های بالا را استفاده کنید تا بتوانید امنیت آنها را کاملا تضمین کنید.

 

 

منبع مطلب : 8 fail-safe ways to back up your data نوشته شده توسط Ritoban Mukherjee ترجمه و ویرایش توسط آموزش روشا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *